Webster University Geneva | Ino edukacija

Webster University Geneva


Studiraj na američkim univerzitetu u Ženevi

Ženeva se može opisati kao kosmopolitski grad nalik Parizu, Londonu i Rimu. To je drugi grad po veličini u Švajcarskoj u kome se nalazi Webster University koji više od 100 godina služi studentima iz celog sveta u potrazi za višeklasnim obrazovanjem. Webster Ženeva je bio prva međunarodna lokacija univerziteta, koja se vodi kao najraznolikiji kampus unutar svetske mreže.

Univerzitet je osnovan 1978. godine, kao akreditovani američki univerzitet kampus koji nudi visokokvalitetne programe na engleskom jeziku. Postoje programi za osnovne i master studije. Nastava je predsavljena u američkom stilu zajedno sa kulturno bogatim kontekstom Švajcarske i zajednice "Genève internationale".

Godišnje se prima 500 studenata oni predstavljaju 90 različitih nacionalnosti i okupljaju se kao zajednica učenika koja pretstavljaja 25 država. Webster ima svoj osnovni Program globalnog građanstva koji je potreban svim studentima osnovnih studija radi održanja boljeg i efikasnijeg razvoja globalnog građanstva.

Webster je pored Ženevskog jezera

Postoji direktan let na relaciji Beograd Ženeva sa avio kompanijom Swissair, Low cost, cena povratne karte je oko 100e, takođe ima letova sa presedanjem Lufthansa, LOT, Austrian i druge. Dok iz Crne Gore leti Montenegro Airlines i Austrian sa presedanjima.

Webster Universitet je smešten u komuni Bellevue, na samo nekoliko kilometara od glavne stanice u Ženevi (Gare Cornavin), a univerzitetski kampus sastoji se od nekoliko zgrada koje se nalaze u centralnom parku. 

Život u kampusu Webster Ženeva

Stambeni kampus nalazi se u okruženju velikog parka koji je u blizini Ženevskog jezera i Alpa. Kampus je dobro opremljen i renoviran sa prostranim učionicama, velikim bibliotekama, računarskim laboratorijama, kafeterijom i raznim kancelarijama za osoblje.

Pored toga postoji i Centar za učenje koji je dostupan studentima iz kampusa i onima koji putuju, uključuje studentski salon, prostor za igru kao i novouređeni fitnes centa. U njemu se održavaju svi veliki događaji, od panela i gostujućih predavača sve do događaja koje organizuju studentski klubovi. Tradicija kampusa uključuje i godišnje događaje poput Globalne zahvalnosti u novembru i takmičenja Webster's Got Talent u februaru.

U podnožju kampusa nalazi se lokalna železnička stanica od koje vam je potrebno 8 minuta vozom do centra Ženeve, koji ide na svakih 15 minuta.

Programi


Fakultet je organizovan u četiri odeljenja koji održavaju programe, da biste izabrali fakultet prvo treba da odaberete jedan od odgovarajućih odeljenja.

School of Business & Technology
International Relations

Psychology, Sociology & Professional Counseling

Media Communications & Photography

Global Citizenship Program & English-as-Second-Language


Webster nudi širok spektar programa i smerova, veoma je aktivan i ažuran, ide u koraku sa svetskim zahtevima.

Programi za osnovne studije:

 • BA Economics
 • BA International Relations
 • BA International Relations: Emphasis in International Economics
 • BA International Relations: Emphasis in Migration & Refugee Studies
 • BA Management
 • BA Management: Emphasis in Marketing
 • BA Media Studies
 • BA Photography
 • BA Psychology
 • BS Business Administration
 • BS Computer Science
 • BS Finance
 • BS Psychology

Master studije

Webster kampus nudi sedam magistarskih diploma, svaki program se sastoji od osnovnih i izbornih predmeta što omogćava svakom studentu da izabere ono što mu najviše odgovara. Master programi otvoreni su za studente koji su stekli diplomu akreditovanog univerziteta i dokumetovano znanje engleskog jezika.

Programi za master studije:

 • Counseling (MA)
 • International Relations (MA)
 • Graduate Certificate Programs in International & Regional Security, International Development, and International & Nongovernmental Organizations
 • Management and Leadership (MA)
 • Master of Business Administration (MBA)
 • Master en Gestion des Systèmes de Soins et de Santé (MA in Health Care Management - in FR only) 
 • Graduate Certificate in Digital Marketing Management (New!  Begins January 2021)
 • School of Media Communications
 • Master of Arts in Communications Management 
 • Graduate Certificate in Creativity and Innovation

Šta posle Webster Univerziteta?

Po završetku studija, studenti su spremni da preuzmu rukovodeće položaje koje nudi dalje univerzitet. Uglavnom oni koji su studirali Webster u Ženevi vode vodeće globalne poslove inicijative u regionalnom sedištu preduzeća u Švajcarskoj i u projektima šire, izrađuju preporuke za razne međunarodne i političke organizacije, takođe ima studenata koji služe javnim i zdravstvenim sistemimam i privatnim kliničkim praksama.

*88% diplomiranih studenata bilo je angažovano na poslu, na praksi ili na daljim studijama u roku od 6 meseci.

*93% u roku od jedne godine diplomira na Vebsteru (nivo bachelor i master).

*67% bivših studenata ostaje u Švajcarskoj zbog svoje sledeće avanture.

*33% se ili vraća u svoju zemlju, prelazi na sledeću poziciju ili dalje studije.

Cene studija

Cena osnovnih studija po semestru iznosi CHF 17,140 (15.925) zajedno sa svim potrebnim knjigama.

Za master studije postoje za sada online kursevi MA/ MBA/ jedan kurs košta CHF 3,240 (3.010), dok je cena za dva kursa CHF 6,480 (6.020).

Uslovi za upis

Kako biste aplicirali za osnovne studije na Webster Univerzitetu potreban vam je originalni dokument završene srednje škole, a ukoliko aplicirate za master studije potreban vam je dokument o završenom fakultetu. Dokumentacija koju predajete mora biti prevedena na engleski jezik kod sudskog tumača i overena.

Potrebno je imati TOEFL ili IELTS test, TOEFL sada nudi IBT (TOEFL koji je baziran na internetu). Takođe su najavljeni online testovi koji će se raditi na daljinu zbog situacije sa COVID-19 kako bi se videlo koji ste nivo engleskog jezika.

Kao na primer Duolingo English Test, iTEP, the Pearson Versant i E3PT.

Za upis je takođe potrebna standardna dokumentacija: Esej (300-400reči), dve preporuke profesora, fotokopija pasoša, kopija boravišne vize za Švajcarsku.


Ino edukacija je predstavnik Webster Univerziteta i upis je preko nas direktan, a naše usluge za upis na partnerske univerzitete su besplatne - javite nam se za više informacija putem upita ispod.


 

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584