Studiranje u Beču - Austriji - Ino Edukacija

Studiranje u Austriji


ZAŠTO STUDIRANJE U AUSTRIJI?

Austrija je zemlja koja je blizu Srbije, i naši ljudi tradicionalno odlaze zemo na studije. Austrija je popularna zbog kvalilteta života, kao i kvaliteta studija, visoko razvijene ekonomije, prelepe prirode i divnih gradova. Odlično povezana za Srbijom i Balkanom, bilo da idete kolima, autobusom, kombijem ili avionom. Brzi pristup najboljim skijalištima sveta i prelepoj prirodi Alpa! Život u srcu Evrope, bogat kulturni život – bečka škola! 

Studije počinju dva puta godišnje, u oktobru i u februaru.

OPŠTE INFORMACIJE O AUSTRIJI

Beč je prvi grad na svetu po kvalitetu života. Svi austrijski gradovi su izuzetno bezbedni i uređeni. Razvijena ekonomija, sa odličnim vezama sa Balkanom. Austrija je država sa 10 miliona stanovnika i ima ograničen broj stranih studenata koje može da primi, te ograničen broj studentskih viza koje može da izda. Austrija nema državne stipendije za studente sa Balkana.

UPIS DRŽAVNIH UNIVERZITETA U AUSTRIJI – STUDIRANJE NA NEMAČKOM

Studije u Austriji i Beču nisu besplatne. Stogodišnji ugovor je prošao i godina studija na svim državnim univerzitetima košta 1500 evra za građane Srbije i druge NON EU građane, dok je za one sa EU pasošem cena 750 evra po godini. Školarina se plaća po semestru.

Za upis na studije na nemačkom jeziku na osnovnim i master studijama morate imati položen C1. Sertifikati nemačkog jezika su OSD, Goethe ili TestDAF. Bez C1 ne možete da se upišete kao redovan student.
Minimum da se prijavite na studije na nemačkom jeziku je položen nivo A2 gore navedenih testova, ali ćete biti na čekanju da počnete redovno da studirate dok ne položite priznati test C1. Ovo važi za sve državne univerzitete. Praksa da se neko upiše fakultet u Beču i Austriji bez znanja nemačkog jezika pa da uči u Austriji više ne važi, već morate imati bar A2 za prijavu, a C1 za upis studija.

Ranije su studije bile samo na nemačkom jeziku, a sada mogu biti i na engleskom engleskom i na nemačkom jeziku.  Na državnim univerzitetima studije su uglavnom na nemačkom jeziku, a Master studije mogu biti i na engleskom jeziku, zavisno od smera. Državni univerziteti su veliki i tradicionalni, i po svom sistemu podsećaju na državne univerzitete u Srbiji. Na predavanjima je često po nekoliko stotina ljudi, i mnogi studenti su posvedočili da su morali da se bore sa birokratijom kako bi dobili mesto na vežbama ili na ispitu, te se pripremite da na državnim univerzitetima u Austriji treba da imate dosta strpljenja. Ono što je veoma važno reći je da se državni univerziteti u Austriji retko završavaju u roku, zbog težine studije i velikog broja studenata koji studiraju u isto vreme. 

STUDIRANJE U BEČU NA ENGLESKOM JEZIKU

Studije na engleskom jeziku u Beču su dostupne na Univerzitetu Webster i Univerzitetu Modul, kao i na nekoliko državnih univerziteta, uglavnom na master studijama. Za upis studija na engleskom neophodno je imati sertifikat jezika (IELTS, TOEFL, CAE, FCE). 

Prednost studija na Websteru ili Modulu je što su studije u malim grupama, do 20 studenata, fenomenalni studentski uslovi i kampusi, obezbeđen smeštaj, kao i časovi nemačkog tokom celih studija. Oba univerziteta obezbeđuju prakse. Ako vas interesuje biznis, marketing ili turizam, onda odaberite Modul. Ako vas zanima psihologija, komunikacije, menadžment ili finansije, onda odaberite Webster. 

Webster dodeljuje američke i austrijske diplome, a Modul i Upper Austria samo austrijske diplome. 

Ukoliko želite da studirate na Websteru ili Modulu možete se direktno prijaviti preko nas i početi vaše studije već sledećeg semestra! Studije počinju dva puta godišnje, u oktobru i u februaru. Prijava preko Ino Edukacije je besplatna.

STUDIRANJE U AUSTRIJI NA ENGLESKOM JEZIKU

Ako želite da studirate na engleskom jeziku van Beča, preporučujemo University of Applied Sciences Upper Austria jer je dobro organizovan državni fakultet, pruža studije i na engleskom i na nemačkom jeziku, i priliku da se studije završe u roku.

Na ostalim državnim univerzitetima u Austriji studije na engleskom nisu toliko česte, i uglavnom su na Master studijama. Na sajtu svakog univerziteta možete videti spisak programa na engleskom jeziku. 

Ino Edukacija pruža punu podršku u prijavu na studentsku vizu i pribavljanje potrebne dokumentacije, kao i prijave na nepartnerske univerzitete.


UČENJE NEMAČKOG JEZIKA U BEČU

Odlični kursevi tokom godine, letnji kursevi i višemesečni kursevi:

ISKUSTVO SA STUDIJA U BEČU

Jelena Tmušić, MBA


Stručni tim Ino Agencije me je uputio na Beč i Webster na kojem bih mogla da zavrsim MBA obzirom da radim u porodičnoj firmi već 5 godina i bilo mi je potrebno da nadogradim moje biznis i menadžment sposobnosti.Webster kao izbor je nekako došao kao prva i jedina opcija za mene. Mogućnost da za 2 godine završim MBA na prestižnom američkom univerzitetu i dobijem diplomu koja je akreditovana i u Austriji i u Americi me je “kupilo” na prvu loptu. Profesori na Websteru su vrhunski profesionalci i uglavnom pored profesorskog posla imaju privatne biznise, tako da učenje iz njihovih iskustava je neprocenjivo.
Ukoliko vas interesuju studije u Austriji kontaktirajte nas putem telefona +381615544199, putem mejla na office@inoedukacija.com ili popunite formular ispod:
 


 

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584