ActiLingua Academy – škola nemačkog jezika u Beču | Ino edukacija

ActiLingua Academy – škola nemačkog jezika u Beču


Prestižna škola nemačkog jezika u Beču, ActiLingua Academy, osnovana je 1988. godine. Članica je IALC (International Association of Language Centres) i međunarodno akreditovana na američkim univerzitetima. Akreditovana je i od strane nacionalne austrijske organizacije CAMPUS AUSTRIA i zvačni je centar gde se polaže za sertifikat OSD (Osterreichisches Sprachdiplom).

Sa preko 40 različitih nacionalnosti koje su izabrale baš ovu školu za učenje nemačkog jezika, ActiLingua Academy se takođe istakla i razumnim cenama. Reputaciju je stekla  i velikim izborom različitih kurseva za različite uzraste i potrebe, idealnoj sredini za učenje opremljenom modernom tehničkom opremom kao i smeštajem na visokom nivou koji nudi svojim studentima. Kursevi su prilagođeni potrebama pojedinca, radi se u malim internacionalnim grupama i to su neki od razloga zašto svi polaznici ove škole vrlo brzo napreduju u učenju nemačkog jezika. Intenzivno se radi na gramatici, strukturi rečenice i građenu vokabulara. Podjednako intenzivno se radi i na vežbama pisanja i čitanja, ali je akcenat ipak na oral proficiency, tačnije na osposobljavanju polaznika za govornu upotrebu jezika, a gde je bolje mesto za to nego u prestonici Austrije, kraljevskom Beču.

Ova škola garantuje povratak novca svakom studentu koji u prvoj nedelji kursa nije zadovoljan načinom rada ili smatra da se on na bilo koji način razlikuje od onog što ActiLingua Academy tvrdi u svojim brošurama i na svom sajtu.

Svi profesori Akademije su native speakers standardnog nemačkog jezika (Hoch Deutsche), visoko su kvalifikovani i pohađaju brojne treninge i seminare kako bi unapredili svoje metode rada u predavanju jezika. Svaka grupa je vođena sa dva predavača, ako je u pitanju standardni kurs, ili sa tri ako je u pitanju intenzivni kurs jezika.

Knjige koje se koriste u nastavi na Akademiji su poznatog izdavača Hueber i kombinuju se sa materijalima pripremljenim od strane same škole. Radi se i na kompjuterima, koriste se audio i vizuelni efekti a obrađuju se i jedinice vezane za kulturu, reginalne studije, literaturu i biznis na nemčkom.

Možda najbolja stvar u svemu ovome je činjenica da se škola nalazi u Beču, jednom od najlepših i najsigurnijih gradova Centralne Evrope (prema Mercercc’s Quality of Living ranking) sa odličnom transportnom mrežom i povezanošću svih delova grada. Svi bivši polaznici ističu lakoću s kojom su usvojili nemački jezik kroz programe na Akademiji, ali i vannastavne aktivnosti kad su obilazili znamenitosti Beča, išli na eksurzije Dunavom ili pak pohađali časove bečkog valcera. Idealno vreme za posetu Beču je leto zbog brojnih manifestacija i festivala koji se događaju u gradu i u njegovoj neposrednoj blizini.

Postoje tri vrste kurseva: ADULT COURSES 16+, HOLIDAY COURSES 16-19, SUMMER SCHOOL 12-17.

ADULT COURSE 16+ podrazumeva sledeće vrste kurseva: Standardni, Intenzivni, Super intenzivni i Individualni, ovi kursevi traju od 1 do 11 nedelja. Zatim postoje Dugoročni standardni i Dugoročni intenzivni kurs čije je trajanje od 12-52 nedelje. Polaznici se mogu priključiti kursevima svakog ponedeljka tokom godine.

U oviru ove kategorije postoje i specijalizovani kursevi nemačkog: Pripremni kurs za upis na studije (6 -52 nedelje), Nemački za posao (12-52 nedelje), German and Music (,4-52 nedelje), Pripremni kursevi za test (OSD), Nemački za predavače, Business German (traju po dve nedelje), Family German (1-6 nedelja) i German and Wintersports (2-16 nedelja). Apsolutni početnici imaju mogućnost polaska jednom mesečno.

Više o kursevima pročitajte na ovom linku.

HOLIDAY COURSES 16-19 – ovoj grupi kurseva pripadaju Holiday 1, Holiday 2 i Certificate Preparation Course for OSD. Grupe su od 8-15 polaznika, broj časova je 25 nedeljno na Holiday 1, a 35h nedeljno na Holiday 2 programu. Trajanje kursa je od 2 do 6 nedelja i ovi kursevi su kako i sam naslov kaže, za polaznike između 16-19 godina. Škola je smeštena 15 minuta od centra grada, a smeštaj je na bazi polupansiona u dvokrevetnim sobama u Student House-u koji je udaljen 15tak minuta hoda od škole i centra grada.

Više o kursevima pročitajte na ovom linku.

SUMMER SCHOOL 12-17 je kurs posvećen malo mlađim polaznicima. Ovde je škola smeštena u samom srcu grada, smeštaj je na bazi punog pansiona u kapusu sa Standardnim i Superior sobama u ponudi, kursevi su od 20-30h nedeljno a opciono se polaznici mogu spremati za kurs OSD. Ovaj kurs obiluje brojnim aktivnostima – sportskim, vannastavnim, ekskurzijama itd.

Smeštaj

Još jedna prednost je što škola ima vlasititi smeštaj. Ako ipak to ne želite, na raspolaganju je smeštaj u porodici, apartmanu ili studentskom hostelu.
U okviru smeštaja možete da birate da li želite smeštaj sa doručkom ili polupansionom.
Ako ipak imate nekoga u Beču, možete bukirati samo kurs.

Cene

Kao što je bilo pomena, cene su dosta povoljne kada uzmemo u obzir školu, lokaciju i kvalitet nastave:

Tip kursa: Standard
Trajanje kursa: 1 nedelja
Tip smeštaja: Smeštaj u okviru škole

Cena  – 609 evra 

INO Agencija je zvaničan agent za ActiLingua Academy. Ako ste zainteresovani da unapredite svoj nemački, položite sertifikat jezika i otvorite sebi mogućnost za studiranje u nemačkom govornom području gde su studije raznovrsne, sa najpristupačnije cenama u celoj Evropi i visokim kvalitetom univerzitetskog obrazovanja kontaktirajte nas putem upita ispod ili na broj telefona 061 55 44 199

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE
INO EDUKACIJA BEOGRAD
PIB: 108923623
MB: 63798584