Studiranje u Holandiji


ZAŠTO STUDIRATI U HOLANDIJI?

  • Holandija je jedna od najotvorenijih i najliberalnijih zemalja Evrope koja nema predrasude prema strancima i nije opterećena statusnim razlikama. Ova zemlja je evropski centar digitalnog biznisa (Booking.com dolazi iz Holandije), tehnologije, umetnosti i sporta. Povoljne školarine za studente sa EU pasošem, godina je samo 2000 evra, i ovi studenti ostvaruju prava na dodatne stipendije i studentske kredite. Studenti sa srpskim i drugim NON-EU pasošima plaćaju više školarine, ali i dalje se mogu prijaviti na pojedine stipendije, koje se najčešće daju za Master studije. Školarina za studente bez EU pasoša iznosi od 6.500-15000 evra i mora se platiti u celosti pre početka studija. Finansijska garancija za vizu iznosi 10000 evra i mora da se uplati u celosti na račun u Holandiji pre početka studija. Ovo ne važi za one sa EU pasošem.
  • Ono što je specifično za Holandiju je posvećenost grupnom radu, analiziranju specifičnih problema i razvoju kritičkog načina razmišljanja (tzv. “problem based learning”). Puno pažnje je posvećenu praktičnom učenju, aktivnom pristupu problemima i izazovima. Ona izreka Za svaki globalni problem postoji holandsko rešenje je potpuno implementirana u njihov akademski sistem, način predavanja i učenja. Stručne prakse su obavezne za dobijanje diplome, pa svi diplomiraju sa radnim iskustvom.
  • Holanđani su nacija koja posle nacija kojima je engleski maternji jezik, najbolje govori ovaj jezik na svetu. Samim tim, u ponudi je veliki broj programa i smerova na engleskom jeziku, na nivou osnovnih, master i doktorskih studija. 
  • U manjim gradovovima su niži troškovi života, a u gradovima poput Amsterdama i Roterdama troškovi života su malo viši. Dosta studenata obavlja neki studentski posao, sa studentskom vizom moguće je raditi do 20 sati nedeljno legalno. OPŠTE INFORMACIJE

  • Holandija je veoma bezbedna i mirna zemlja, koja ima odličnu infrastrukturu i unutar Holandije ništa nije daleko. Iako su mnoge stvari legalne, studentski život je miran i odvija se u studentski kampusima koji se retko kad nalaze u centru grada, i uglavnom su daleko od turista i gužve. 
  • Holandija ima fenomenalnu avio-povezanost sa Srbijom i Balkanom. Iz Beograda lete dve low-cost kompanije: Wizzair do Ajndhovena, Transavia do Amsterdama i karta je je prosečno 50 evra. Takođe leti i AirSerbia direktno Beograd Amsterdam, i često se mogu naći povoljne karte, te studenti koji studiraju u Holandiji često dolaze kući i primaju prijatelje i porodicu u posetu. 
  • Osnovne studije traju 3 godine, ili četiri godinu ukoliko imaju integrisanu godinu dana radnog iskustva (Fontys)
  • Master studije najčešće traju godinu dana, ponekad dve godine, ukoliko su tehničke ili istraživačke studije. 

STUDENTSKE POSETE HOLANDIJI

  • Ino edukacija nekoliko puta godišnje organizuje studentske posete univerzitetima u Holandiji, gde je smeštaj besplatan za studente. Kontaktirajte nas kako bismo vas stavili na listu, učestvovanje je besplatno, jedino treba da kupite low cost kartu! Upravo je u toku prijava na Open Day Fontys (mart 2020) te vas pozivamo da se prijavite.


ISKUSTVO SA STUDIJA U HOLANDIJI

Stefan Lazarević, student ambasador Fontys University

Iskustvo studiranja je super! Brzo sam se navikao i uklopio. Iskustvo studiranja ovde ne bih menjao ni sa čim jer je fakultet jako dobro organizovan i sa jednom vrlo internacionalnom atmosferom. Sa mnom u grupi na predavanjima i vežbama su ljudi iz svih delova sveta, na fakultetu su svi itekako dostupni i prijatni i zaista mogu da kažem da sam napravio pravi izbor za sebe.

Hvala celom Ino timu na svemu, pogotovo na pomoći pri upisu, vidimo se u Holandiji!

Celo Stefanovo iskustvo i savete možete da pročitate ovde.


STUDIRANJE U HOLANDIJI - UPIS

Ino Edukacija predstavlja nekoliko univerziteta i škola u Holandiji, na koje se možete direktno prijaviti preko nas i početi vaše studije već sledećeg semestra. Prijave na partnerske univerzitete su besplatne! Za ostale prijave na nepartnerske unvierzitete pogledajte deo na sajtu USLUGE.

Ino edukacija pruža punu podršku u prijavu na studentsku vizu i pribavljanje potrebne dokumentacije.


Ukoliko vas interesuju studije u Holandiji, kontaktirajte nas putem telefona na +381615544199, putem mejla na office@inoedukacija.com ili popunite formular ispod:
  


Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE
INO EDUKACIJA BEOGRAD
PIB: 108923623
MB: 63798584