Studiranje u Mađarskoj - Budimpešti - Ino Edukacija

Studiranje u Mađarskoj


OPŠTE INFORMACIJE O MAĐARSKOJ

  • Sa 10 miliona stanovnika, Mađarska je više od 4 puta veća ekonomija od Srbije i ima značajno veći životni standard i deo je Evropske unije. Diplome izdate u Mađarskoj važe u celoj EU i celom svetu. Budimpešta je veliki ekonomski centar Centralne Evrope, te u Budimpešti centrale imaju veliki broj inostranih kompanija poput Microsofta, Amazona i drugih. Studenti imaju prilike za odlične prakse i poslove tokom i posle studije. Budimpešta je prelepi, zanimljivi grad koji je samo na 4-5 sati vožnje od Beograda, u kome se svi naši studenti osećaju prijatno. Low-cost avio kompanija Wizzair ima svoju centralu u Budimpeštu i leti u više od 100 gradova iz Budimpešte, te možete jeftino obići celu Evropu, ali i Afriku i Aziju! 

ZAŠTO STUDIRATI U MAĐARSKOJ 

  • Osnovne studije traju tri godine, a Master studije jednu ili dve godine. 
  • Studije mogu biti na mađarskom ili na engleskom jeziku. 
  • Univerziteti u Mađarskoj su dobro rangirani i dosta dobro organizovani, i prate EU standarde organizacije nastave, razmena, praksi i studentskih organizacija. 
  • Studije na engleskom jeziku su povoljnije nego u Zapadnoj Evropi, a donose EU diplomu i pristup tržištu rada Evropske unije. Studentska boravišna viza se lako dobija i finansijska garancija za vizu je 5000 evra, koje morate da pokažete na bankovnog računu. Univerzitet IBS ima svoju studentsku rezidenciju, te ako se prijavite na vreme imaćete obezbeđen smeštaj. 


STIPENDIJE U MAĐARSKOJ

  • U Mađarskoj postoje različite stipendije. Nacionalna stipendije je Scholarship Hungaricum, koja važi za državne univerzitete poput University of Debrecen. Druga stipendija je ona od IBS univerziteta za osnovne studije, gde studenti koji imaju dobre rezultate engleskog jezika na IELTS testa, dobijaju 50% umanjenja školarine. Poznate stipendije su i Univerziteta CEU, za Master studije prava i političkih nauka, za odlične studente. 

ISKUSTVO SA STUDIJA U BUDIMPEŠTI

IBS se nalazi u Graphisoft parku, okružen je prelepim parkom pored kog prolazi Dunav tako da između predavnja na pauzama često odem do reke da razbistrim glavu. U Graphisoft parku se nalaze neke od najvećih kompanija u svetu kao sto su Microsoft, SAP i mnoge druge, Imamo pristup njihovim zgradama u slučaju da nam treba nešto za projekat. Škola nam obezbeđuje pristup i ugovara intervju sa menadzerima ili već ko nam je potreban za taj projekat, što je sjajno jer imamo priliku da pristupimo velikom broju kompanija, upoznamo bitne i uticajne ljude i da izaberemo gde hoćemo da imamo praksu, naravno pod uslovom da su ocene na visokom nivou.

UNIVERZITETI U BUDIMPEŠTI

Ukoliko vas interesuju studije u Mađarskoj, kontaktirajte nas putem telefona na +381615544199, putem mejla na office@inoedukacija.com ili popunite formular ispod:
 
 Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584