Ino agencija posetila Univerzitet Webster u Beču

Ino agencija posetila Univerzitet Webster u Beču

INO AGENCIJA POSETILA JE NEDAVNO UNIVERZITET WEBSTER I JOŠ JEDNOM SE UVERILA I VISOK KVALITET STUDIJA I PRESTIŽ KOJI WEBSTER VEĆ DECENIJAMA DONOSI SVOJIM STUDENTIMA.

Direktorka Ana Marija Popović sastala se sa direktorkom Admission Office Sandrom Schneider, kao i direktorkom  Webster operacija za Evropu Ednom Shick-Bodric, sa kojima je razgovorala o uslovima upisa za studente iz Srbije, Bosne i Crne Gore.

Webster_University_atrium.jpgWebster Vienna je američki neprofitni univerzitet osnovan 1915. koji svojim studentima dodeljuje i američku i austrijsku diplomu, i deo je mreže Webster univerziteta koji postoje u Americi, Švajcarskoj i Holandiji, sa ukupno 17 hiljada studenata na 4 kontinenta. Webster u Beču osnovan je pre 40 godina, i prvo je bio namenjen deci diplomata u Beču, a kroz decenije postao je univerzitet koji pohađaju internacionalni studenti iz celog sveta. Studije su na engleskom jeziku. Oko 40% studenata čine Amerikanci, zatim slede Austrijanci, Rusi a 4. najbrojnija grupa studenata su sa Ex-Yu prostora, što studentima sa naših prostora daje priliku da steknu i odličnu mrežu poznastava sa mladima sa Balkana.

Ceo univerzitet se od prošle godine nalazi u novoj renoviranoj zgradi u 2. distriktu, na odličnoj lokaciji. Sve učionice i prateći sadržaji prate visoke američke standardi, i ovo je je zaista jedan od univerziteta koji izuzetno prati svoj studente i veoma im je posvećen. Postoji preko 20 studentskih klubova, na temu preduzetništva, biznisa, filma, psihologije, sporta, šaha i svih drugih tema, i svaki student može da pronađe svoj hobi. Karijerni centar veoma vredno radi, i studenti imaju pristup velikom broju praksi i stažiranja. Beč je diplomatski, ekonomski i politički centar, pa su svi smerovi odlično pokriveni mogućnostima za zaposlenje.

Odnos broja profesora i broja studenata je veoma dobar. Svaki student ima svog mentora koji ga prati kroz studije i reaguje ukoliko student ne uči, izostaje ili mu je potrebna dodatna pomoć. Ukoliko student ima ocene ispod 2 (američki sistem je 1-4) biće izbačen sa studija – akademski nivo do koga se drži je visok.

Webster je društveni / biznis univerzitet sa 3 glavna fokusa: Biznis, Mediji i komunikacije, Međunarodni odnosi i Psihologija. O njihovim smerovima saznajte više ovde. Ono što ste sa sigurnošću može reći je da je ovaj univerzitet elitan, i da je uspeo da objedini američki način školovanja i stari šmek Beča. Studenti su veoma opušteni i pozitivni, skoncentrisani na studije i svoj napredak.

vienna-commencement15rathaus

Dodela diploma i balovi na Websteru su poseban doživljaj.

Svake godine nova generacija na jesen ima svečani bal sa odelima i dugim haljinama, kao i što svaka generacija na kraju ima svečanu dodelu diploma u gradskoj kući Beča (Rathaus) što još jednom potvđuje poziciju i prestiž koju Webster uživa u Austriji. Posle diplomiranja studenti rade u različitim sektorima u Austriji, kao i širom Evrope i sveta. Webster Alumni klub je dobro povezan, po studenti često mogu da nađu preko njega potrebne kontakte i savete.

webster vienna.jpg
Webster je za 35 godina postojanja priredio prikaz 35 karijera svojih studenata. Kliknite na sliku da preuzmete monografiju.

Studenti prve godine osnovnih studija obavezno žive u Webster rezidenciji kako bi se navikli na grad u sigurnom okruženju. Master studenti mogu da biraju između rezidencije i stanova, mada je naša preporuka da uvek pre žive u rezidenciji kako bi se umrežili sa drugim studentima i što više pričali strani jezik.

AmAugarten_outside.jpg

Rezidencija Am Augarten nalazi se na 10 minuta peške od Webstera ili 3 minuta biciklom. Ovo je lepa austrijska zgrada gde su se sobe jednokrevetne ili dvokrevetne. Svaka soba ima razdvojeno kupatilo i wc, čajnu kuhinju i standardni nameštaj. Sobe su prostrane. Rezidencija ima veliku kuhinju, prostorije za učenje, razonodu, studentski restoran i druženje. Uređena je u starom austrijskom stilu, spremačice održavaju higijenu, sa recepcionarom i čuvarom 24h sata dnevno. U rezidenciju se ulazi sa karticom i bezbednost je na visokom nivou. Cena sobe je standardno oko 350-400 evra mesečno.

AmAugarten_lobby.jpg

Ino agencija je predstavnik i rekruter Webstera za Srbiju, Bosnu i Crnu Goru, i preko nas prijava je besplatna (inače je 50 evra).

Preuzmite brošuru za osnovne studije OVDE.

Preuzmite brošuru za Master studije OVDE.

Ako želite da studirate na Websteru pošaljite nam besplatan upit.