Studiraj na engleskom jeziku u Austriji za 1500 evra!

Studiraj na engleskom jeziku u Austriji za 1500 evra!

Ukoliko tražite povoljne, a kvalitetne studije u Austriji, onda je Upper Austria University of Applied Sciences univerzitet za vas! Sa bogatom tradicijom i visokim standardima, Upper Austria Univeristy je prava fabrika talenata gde su aulmniji (tj. bivši studenti) veoma uspešni u kasnijoj karijeri.

Upper Austria University se prostire na četiri kampusa sa modernim i odlično opremljenim labaratorijama i bogatoj zajednici, koja broji 6000 trenutnih studenta i 20 000 alumnija! Kao državni fakultet u Austriji, poznat je po povoljnim školarinama, čak 1500 evra po godini!

Univerzitet se takođe ponosi partnerstvom sa čak 260 univerziteta u 60 zemalja širom sveta na koje možete da odete na semestar u sklopu programa razmene. 


Zašto odabrati Upper Austria University of Applied Sciences?

  • praktičan pristup nastavi uz obavezne prakse u toku trajanja programa
  • jako visoko pozicioniran na međunardnim rang listama
  • 99% stopa zaposlenosti nakon završenih studija
  • bliska veza i saradnja sa različitim industrijama

Lokacija

Univerzitet je raspostranjen na četiri različita kampusa u regiji severne Austrije. Gradovi u kojima se nalaze navedeni kampusi - Hagenberg, Steyr, Wels, sa izuzetkom Linza, su mali i odlično povezani sa fakultetima, izuzetno bezbedni i sa niskim troškovima života. Mesečno je potrebno izdvojiti negde između 600 do 850 evra i to pokriva troškove smeštaja, hrane, prevoza, zdravstvenog osiguranja i potrepština za studije.

Svaki kampus je specijalizovan za određene oblasti. 

Hagenberg kampus

U Austrijskoj silikonskoj dolini ćete pohađati programe iz oblasti – Informatics, Communication and Media. Kampus je raspostranjen na 12,000 m2. Sadrži 60 laboratorija, 19 manjih soba za časove kao i 9 amfiteatara. Takođe, u okviru kampusa uključena je i labaratorija za biologiju, audio studio, i greenbox studio. Imaju ogromnu biblioteku, kantinu, čak i pab!

 Linz kampus

Medical Engineering and Applied Social Sciences su oblasti izučavanja na kampusu u Linzu. Nude istraživačke centre koji se fokusiraju na Applied Social Sciences and Non Profit Management, Quality Life of the Elderly, i Medical Technology. Kampus poseduje sedam labarotorija za medicinski inženjering i sam grad se nalazi u takozvanoj “medicinskoj dolini” Austrije. Departman je dostigao svetsku slavu zbog prve prostetične noge koja ima senzore za osećaj.

 Steyr kampus

 Na engleskom jeziku u ponudi je program Global Sales and Marketing. Na kampusu ćete upoznati dosta internacionalnih studenata, a sam kampus je odlično organizovan uz uključenu kantinu kao i kafić. Tokom orijentacije po dolasku, imaćete priliku da upoznate ostale studente i profesore kroz sport i druge zanimljive aktivnosti. 

 Wels kampus

Engineering je glavna oblast pa je zato kampus izuzetno opremljen,  moderan sa čak 60 miliona evra uloženih u kampus kako bi zadovoljio sve svetske standarde. Kampus je rasprostranjen na 9 zgrada sa oko 60 laboratorija, bibliotekom i kafeterijom. Grad Wels je drugi po veličini u severnoj regiji sa istorijom dugom 2000 godina. U gradu se nalazi mnoštvo firmi i malih kompanija čineći grad važnim internacionalnim centrom u Austriji. Studentski centar nudi raznovrsne aktivnosti kako bi zadovoljili potrebe svojih studenata. 

Programi

U ponudi su tri programa osnovih (Bachelor) studija koja su u potpunosti na engleskom jeziku. Osnovne studije traju 3 godine. 

To su programi:

Bachelor’s degree in  Electrical Engineering, 

Bachelor’s Degree in Global Sales and Marketing

Bachelor’s degree in Green Science

Kada su u pitanju master programi, u ponudi je sedam programa koji su takođe u potpunosti na engleskom jeziku i traju 2 godine:

Master in Automotive Mechatronics and Management 

Master in Electrical Engineering

Master in Global Sales and Marketing

Master in Innovation and Product Management

Master in Interactive Media

Master in Medical Engineering

Master in Sustainable Energy Systems


Ukoliko ne ispunjavate neke od uslova za upis na studije, ne morate da brinete jer univerzitet nudi i International Foundation Programme. On omogućava studentima da pohađaju pripremne kurseve iz matematike, fizike ili engleskog jezika.

Program traje godinu i dana i cena je 3888 evra ne uključujući smeštaj i troškove života.

Pristup studijama - kroz rad do znanja

Ono što čini studije na ovom univerzitetu posebnim jeste pristup obrazovanju. To se ogleda kroz izrazito praktičan pristup učenju, kroz rad u laboratorijama i na projektima. Zbog veoma bliske saradnje sa različitim kompanijama, imaćete priliku da znanje naučeno na časovima primenite na različitim praksama. Time dobijate iskustvo, ali i kontakte koje mogu da vam olakšaju zaposlenje nakon studija. Sam univerzitet ima razvijenu mrežu istraživačkih centara, kao i bogatu kulturu istraživanja i razvijanja projekata. Sarađuju direktno sa preko 600 internacionalnih kompanija u sferama društva i ekonomije. Takođe, vode preko 300 projekata podeljenih na različite kampuse i škole.

Jeftino do evropske diplome 

Cena studija je veoma povoljna kao i troškovi života, s obzirom da je reč o jednoj od najatraktivnijih zemalja.

Cene osnovnih i master studija su 730 evra po godini ukoliko posedujete EU pasoš, dok je za za NON - EU studente cena 1454 evra godišnje.

Ino Edukacija je ponosan partner Upper Austria University of Applied Sciences i za sve naše klijente slanje prijava i podrška pri upisu na fakultet je potpuno besplatna!