Accademia Italiana Salerno | Ino edukacija

Accademia Italiana Salerno


Accademia Italiana u Salernu je osnovana 1997. godine i od tada izvodi generacije i generacije zadovoljnih studenata sa kursa italijanskog jezika. Akreditovana od strane Ministarstva obrazovanja Italije, i mnogobrojnih škola, fakulteta i jezičkih asocijacija, jedna je od najkvalitetnijih škola na ovom području.

Dodatna prednost je što je smeštena u srcu grada, gde na raspolaganju poseduje 14 učionica, nekoliko bioskopskih i multimedia sala, biblioteka i slično.

Lokacija

Ako Vam je oduvek bila želja da dublje zavirite u Italiju, odete južnije od uobičajenih tura, ovo je odlična prilika. Avionom do Napulja, pa posle na organizovan prevoz do samog smeštaja za koji se pobrinula škola. Pošto poseduje raznovrsne kurseve, prednost ove lokacije je:

Prvo, što je na moru. Ovu priliku možete iskoristiti da naučite italijanski, ali da kreirate i svoj odmor, krenete na kurs o italijanskoj kulturi, kuvanju, vinu, i vratite se kući bogatiji za jedno novo iskustvo koje ćete moći primeniti u praksi i zadiviti prijatelje.

Druga prednost lokacije je sam turistički položaj. Salerno je sam po sebi istorijski bogat, ali u neposrednoj blizini je Napulj, Pompeja, Vezuv, za koje se organizuju ture obilazaka.

Kako je škola osmišljena?

Kroz veoma probran sistem učenja, osmišljen na nekoliko nivoa, i ističući 4 ključne vrednosti u učenju jezika: slušanje, čitanje, pisanje i najviše pričanje, škola formira manje grupe da bi lakše pratila napredak studenta. Časovi se održavaju od ponedeljka do petka, pa samim tim vikend je slobodan za odmor i vannastavne aktivnosti.

Klasični kursevi

STANDARD – 4 časa dnevno, 20 po nedelji

INTENSIVE – 6 časova dnevno, 30 po nedelji

SUPER INTENSIVE – 4 grupna časa + 1 individualni čas dnevno, tj. 20 + 5 nedeljno

INDIVIDUALNI – za studente koji žele i misle da su produktivniji kada rade sami sa profesorom. Minumum 2 časa dnevno – 10 nedeljno

EXAMINATION COURSES – da biste studirali u Italiji na italijanskom jeziku, neophodno je da pored standardne dokumentacije posedujete položen međunarodni sertifikat jezika. U slučaju italijanskog to su CLIS i CELI sertifikati. Nivo znanja za polaganje je B2/C1, i neophodna je priprema pre polaganja. Kao što vidite, škola nudi i tu mogućnost da uz dvonedeljni kurs radite pripreme i polaganja testa u školi.

UNIVERSITY PREPARATORY COURSE – za sve studente koji žele na nabolji način da se pripreme za predstojeće školovanje. Kurs je osmišljen da Vas pripremi za apliciranje na univerzitet uključujući i standardni kurs jezika i eventualne pripreme za fakultete koji imaju prijemni ispit.

ITALIAN CULTURE AND ART COURSES – obuhvatajući najvažnije epohe, škola je u okviru ovog kursa osmislila nekoliko manjih – italijansku kulturu, kinematografiju, teatar, i naravno operu i muziku, za koje možete posebno doplatiti časove pevanja sa profesionalnim pevačem ili sviranja ukoliko želite da usavršite neki instrument. Takođe, tu su časovi kuvanja, keramike i dekoracije, tj. izrade predmeta, kurs fotografije i kurs mode i dizajna. Više o tome ovde.

Specijalni kursevi

50 PLUS –  za starije polaznike i pre svega fokisiran na hedonizam – učenje italijasnkog uz ekskurzije, posete muzejima, časova kuvanja i seminara o italijanskoj kuluri.

LANGUAGE, FOOD AND WINE – sličan kao prethodni kurs, ali namenjen svima. Kurs kuvanja, degistacija vina, par ekskurzija, ne isključujući nastavu i časove italijanskog, nekoliko seminara učiniće da postanete ekspert dobrog ukusa!

JUNIORS (11 – 16 GODINA) – odlična prilika ukoliko imate decu. Pored mora, ovaj tip programa je kombinacija odmora i učenja, pa je u sklopu ovoga za najmlađe sve obezbeđeno – kurs, smeštaj, pun pansion, mentor, aktivnosti u vidu sporta i ekskurzija.

FAMILIES – Ako želite da kao porodica zajedno učite, radite na jeziku i vežbate, ovo je odlična prilika! Deca i roditelji na ovom kursu odvojeno pohađaju nastavu, svako u svojoj grupi, ali zato su zajedno kada su ekskurzije po Salernu, obilasci, jezičke igre, takmičenja i mnogobrojne aktivnosti za porodicu.

Smeštaj

Škola nudi nekoliko tipova smeštaja: In shared apartment (apartman – zajedničko kupatilo i kuhinja), Executive apartments (zaseban apartman), Host Family (smeštaj u porodici, možete da birate i obroke), One – room studio.

Celokupnu ponudu pogledajte na ovom linku.

Cene

Po iskustvu, polaznici se uvek interesuju za sledeći kurs:

Tip kursa – standardni – 20 časova nedeljno

Trajanje kursa – 2 nedelje

Tip smeštaja – u porodici, jednokrevetna soba, polupansion

Cena ponude je 1000 evra.


Za sva pitanja oko drugih opcija za smeštaj, kurs ili tačne datume polaska, molimo popunite upit ispod. Potrudićemo se da odgovorimo u najkraćem roku.

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584