Concord College Engleska | Ino edukacija

Concord College Engleska


Concord College je internacionalna nezavisna boarding škola smeštena u  Shrewsbury u Engleskoj.Škola je primarno fokusirana za uzrast između 13 i 19 godina. Učenici su mahom srednjoškolci, smešteni u veliki kampus škole gde se na jednom mestu pruža mogućnost da uče i žive. Zbog svojih metoda nastave i velike brige za kvalitet, škola se može pohvaliti sledećim rezultatima:

  • 85% prolaznosti sa ocenom A na polaganju A level (97% kada obuhvatimo ocene A i B)
  • Godišnje preko 20 studenata upiše Oxford ili Cambridge
  • 82% Concord College učenika sada pohađa neki od top 10 univerziteta u UK


KAKO ŠKOLA FUNKCIONIŠE?

Kada su ovakve škole u pitanju, čest slučaj je malo izmenjen sistem u odnosu na državne škole, pa tako se učenici ne dele po razredima i po grupama, nego po godinama i oblastima koje se izučavaju u određenom uzrastu. Year 9 je bazna i osnova za dalji napredak studenta, dok je poslednja Year 12, koja je koncipirana kao završni razred i ujedno ozbiljna priprema za predstojeće studije.

Škola se može pohvaliti veoma visokom upisnom kvotom na željene studije naročito za Oxford i Cambridge za koje uvek vlada najveće interesovanje, postoje i posebne pripreme u sklopu škole.

Škola počinje sredinom septembra, i tada kreću glavni polasci. Ako se u toku godine đaci odluče da započnu školovanje na Concord College, potrebno je popuniti prijavu, uraditi test i sačekati poziv škole, jer je potrebno vreme da se pronađe adekvatan nastavak. Obično postoji nekoliko upisnih rokova godišnje da bi se skratilo čekanje studenata.

MONITORING PROCES

Kada posmatramo Concord, možemo reći da je ova škola samo jedna od nivoa i stanica kada je u pitanju dalji razvoj. Fokus je na usvajanju znanja i svega neophodnog za sledeći nivo studija – fakultet.


Monitoring i obezbeđen kada govorimo o nastavi ali i o bezbednosti đaka i smeštaju.

Pre svega, kada govorimo o nastavi mislimo na  konstantno nadgledanje napretka studenta time što tokom školske godine se svake subote organizuju mini testovi kako bi se pratile  promene.

Kada je u pitanju smeštaj, kao što je  pomenuto, u pitanju je boarding škola što znači da i sa te strane studenti imaju kompletnu podršku 24/7. Smeštaj je u  kampusu, obično u dvokrevetnim sobama. U cenu je uključena i hrana, kao i pomoć osoblja za svakodnevne obaveze.

SUMMER SCHOOL

Summer School i nešto što je škola godinama organizuje posebno tokom leta, kada nema redovne nastave, u cilju učenja jezika, upoznavanja ljudi iz celog sveta, upoznavanje drugih kultura, ali i pripreme za studije. Svakog leta škola organizuje Summer School u trajanju od nekoliko nedelja.

Summer School podeljena je u nekoliko kurseva sa početkom u dva termina. Trajanje škole je tri nedelje i u tom periodu studenti se posvećuju učenju engleskog jezika, i pripremne nastave za univerzitete ili školu, u zavisnosti od cilja dolaska. Odlična je opcija ako želite da proverite da li je ova škola baš za Vaše dete.

Takođe, u sklopu škole organizovane su i vannastavne aktivnosti osobene za Englesku tako da studenti uče igrati golf, jahanje, tenis i druge zanimljive discipline tokom boravka. Ponuda obuhvata kurs, smeštaj, hranu i aktivnosti koje je organizovala škola. Cena ne obuhvata troškove ličnog prevoza, dodatnih zahteva i  džeparca. Više o Summer School ovde.

UPIS

Za postupak prijema, škola svoja vrata otvara svim studentima, samo je važno da popunite prijavni formular i škola će vam dodeliti test u skladu sa godinama i znanjem iz prethodnog školovanja. Takođe, potreban je određen nivo engleskog jezika.

CENE

Godišnja školarina iznosi 39 900 funti. Mogućnost plaćanja je na dve rate i u tu cenu uključeno je sve: škola, smeštaj, hrana, pa čak i ostanak tokom praznika ukoliko ne želite da idete kući.

U cenu nisu uračunati samo završni ispit za koji važi dodatna doplata kao i neki troškovi na dodatne aktivnosti koji student sam želi.

Ukoliko želite detaljnije da se raspitate o školi, uradite prijavu i proverite rokove, slobodno popunite upit  ili nas pozovite na broj 061 55 44 199Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584