Durham College | Ino edukacija

Durham College


Opšte informacije o fakultetu

Durham College primenjenih umetnosti i nauka se smatra jednim od vodećih koledža u Kanadi, koji osim izvanrednog visokog obrazovanja, svojim studentima nudi niz opcija kada su u pitanju programi za studiranje, lokacije samih kampusa i vrsta akreditacija. Lociran u zemlji koju Ujedinjene Nacije rangiraju kao jednu od vodećih za kvalitet života, Durham College nudi preko 140 visokokvalitetnih programa na tri lokacije u sklopu Durham regiona. O kvalitetu obrazovanja mogu posvedočiti rezultati ankete iz 2017-2018. koji pokazuju da je preko 94,3 procenata poslodavaca zadovoljno svojim zaposlenima koji su diplomirali na Durham College-u. Osim toga, rangiran je kao najbolji koledž po pitanju satisfakcije inostranih studenata na teritoriji Toronta i šire. Takođe, sekundarna delatnost koledža je i istraživački rad, te je Durham College 2021. iznova proglašen za jedan od top 50 vodećih visokoobrazovnih institucija sa istraživačkom delatnošću u Kanadi.

Nepokolebiva posvećenost uspehu studenata, visokokvalitetni programi koje vode izuzetni profesori sa iskustvom iz stvarnog sveta, diplomci koji su postigli izuzetan uspeh u karijeri i dragocen odnos sa zajednicom - Durham College se vodi ovim idealima skoro 50 godina, tačnije od 1967. godine. Zato svake godine čak 86,5% diplomiranih studenata nađe zaposlenje u roku od 6 meseci nakon diplomiranja.

U ponudi su osnovne studije, pripremni programi za studiranje, postdiplomski kursevi i mnogi drugi programi iz raznih oblasti (biznis, kulinarstvo, inženjerske tehnologije, zdravlje itd.) o čemu će biti više reči u daljem tekstu.


Ranking i akreditacije

Durham College pripada Univerzitetu u Ošavi i kotira se izrazito visoko na QS listi sa preko 1000 najuticajnijih visokoobrazovnih institucija u svetu - tačnije, zauzima 82. mesto na rang listi iz 2022.

Koledž je u potpunosti priznat svuda u svetu i akreditovan je od strane Komisije za koledž Južne asocijacije koledža i škola.

Takođe, član je Američkog udruženja društvenih koledža.

Lokacija

Durham College se nalazi u regionu Durham u Ontariju i ima dva kampusa - jedan kampus se nalazi u Ošavi i deli prostor sa Ontario tehnološkim univerzitetom, a drugi se nalazi u Vitbiju.

Osim modernih laboratorija, učionica i drugih objekata, Ošava kampus je središte studentskih aktivnosti: 28 restorana i štandova sa hranom, objekti za rekreaciju uključujući spa centar, razni društveni klubovi, studentski centar koji sadrži luksuzne salone, prostor za aktivnosti društvenog kluba unutar i izvan objekta, kao i arenu za gejming. Tu su takođe i zgrada studentske službe, prostor za predstavništvo raznolikosti studenata, kao i prostor za usluge akademskog učenja.

Vitbi kampus se nalazi na teritoriji jedne od najbrže rastućih zajednica u Kanadi i shodno tome podržava razne studentske aktivnosti kao i Ošava kampus, ali nudi i pristup najmodernije opremljenim objektima za učenje koji odišu komforom: nagrađivani centar za stručno obučavanje sa pristupom najsavremenijoj opremi, centar za hranu koji nudi priliku studentima za pravo radno iskustvo ili u restoranu ili maloprodajnoj radnji, kao i voćnjaci i bašte sa prelepim cvećem koje takođe neguju studenti.

Pored dva kampusa, Durham College nudi i Pikering mesto za učenje gde studenti mogu da sarađuju i stiču nova znanja zajedno.


Programi

Durham College nudi preko 140 tržišno prilagođenih programa u raznim oblastima uključujući: biznis, kulinarstvo, hitnu službu, inženjerske tehnologije, opšte umetnosti, zdravlje, hortikulturu, ugostiteljstvo, informacione tehnologije, pravo, prirodne nauke, zanatstvo i oblast medija, umetnosti i dizajna, i to u sklopu:

 • School of Hospitality and Horticultural Science
 • School of Business, IT & Management
 • School of Science & Engineering Technology
 • School of Science & Engineering Technology Continued
 • School of Media, Art & Design
 • School of Health & Community Services
 • School of Justice & Emergency Services
 • School of Skilled Trades, Apprenticeship & Renewable Technology
 • School of Interdisciplinary Studies
 • School of Interdisciplinary Studies Continued
 • School of Science & Engineering Technology (post-graduate)
 • School of Business, IT & Management (post-graduate)
 • School of Media, Art & Design (post-graduate)
 • School of Health & Community Services (post-graduate)
 • School of Justice & Emergency Services (post-graduate)

Studenti mogu prisustvovati programu sa bilo koje od tri lokacije koledža.

Tipovi akreditiva koje nudi Durham College:

 • Certificate: studiraj godinu dana (dva semestra) da bi nakon završetka studija dobio priliku da se zaposliš na početnoj radnoj poziciji;
 • Diploma: studiraj dve godine (4 semestra) da bi nakon završetka studija dobio priliku da se zaposliš na početnoj radnoj poziciji;
 • Advanced diploma: studiraj tri godine (6 semestra) gde bi poslednje godine odabrao užu oblast za koju bi se usavršio. To bi ti omogućilo da se nakon studija zaposliš na menadžerskoj ili nekoj drugoj vodećoj poziciji. U sklopu pojedinih programa ovog tipa se nudi zaposlenje nakon završenih studija;
 • Degree: studiraj četiri godine i stekni diplomu sa osnovnih studija koja kombinuje i teoriju i praksu. Nakon završenih studija bićeš kompetentan da se zaposliš na zavidnoj radnoj poziciji ili da nastaviš dalje da se usavršavaš na master i postdiplomskim programima.
 • Graduate certficate: studiraj godinu dana (dva semestra) ili godinu i po dana (tri semestra) kako bi proširio i produbio svoje prethodno stečeno više obrazovanje da bi se zaposlio na višoj poziciji u izabranoj struci.
 • Compressed fast-track: nudi studentima jedinstvenu priliku da usavrše svoje prethodno stečeno akademsko znanje u kraćem vremenskom periodu.


Karijerni centar

Durham College poseduje svoj karijerni centar koji je na raspolaganju svim studentima i diplomcima i pruža pomoć prilikom pronalaska prakse i posla:

 • izrada CV-ja i dokumentacije potrebne za praksu/posao
 • savetovanje i povezivanje sa partnerskim kompanijama
 • poseduju sopstvenu platformu Hired i dodatne alate kojima pomažu razvoj studenata

Smeštaj

Smeštaj je zagarantovan svim studentima u oba kampusa ako prihvate ponudu za prijem i prijave se na vreme za jedno od dva prebivališta u sklopu Ošava kampusa ili za Vitbi kampus. Postoji i treće prebivalište u sklopu Ošava kampusa ali samo za starije studente.

Postoji i nekoliko opcija za studente koji ne bi želeli da žive u sklopu kampusa, uključujući privatan smeštaj, zajednički kućni smeštaj ili boravak u prebivalištu hraniteljskih porodica od poverenja.

Cene i stipendije

Novi inostrani studenti plaćaju školarinu od 6,926 kanadskih dolara po akademskom semestru, a stariji studenti plaćaju 6,820 kanadskih dolara po semestru.

Za akademsku 2022/2023. godinu, Durham College nudi stipendije samo studentima iz Bangladeša, Indije, Malazije, Nigerije, Pakistana i Vijetnama u vidu umanjenja školarine od 5000 kanadskih dolara bilo za osnovne ili postdiplomske akademske studije.

Uslovi za upis

Dokumentacija za upis podrazumeva: transkriptovanu diplomu srednje škole ili transkriptovanu diplomu sa osnovnih studija u zavisnosti od toga da li se upisuju osnovne ili postdiplomske studije, i pasoš. Za neke programe se traži dokaz o poznavanju engleskog jezika.

Troškovi prijave (application fee) iznose 100 kanadskih dolara.

Svu prateću dokumentciju potrebno je dostaviti sajtu ontariocolleges.ca do 1. februara za jesenji početak studiranja, do 1. oktobra za zimski, i najkasnije do februara 1. za prolećni start. Nakon tih datuma, kandidati će se razmatrati po principu ko se prvi prijavi ukoliko je ostalo praznih mesta na programima.

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584