Piccola Università Trst | Ino edukacija

Piccola Università Trst


Škola italijanskog jezika Piccola Università Italiana započela je sa radom davne 1993. godine kao „Kulturni kafe“ gde se italijanski učio na opušten način i učionica je više ličila na kafić. Od 2004. godine, ovu školu jezika odobrilo je i italijansko Ministarstvo obrazovanja i od tada škola nosi današnje ime.

Škola radi na dve lokacije – u Trstu i Tropei, mestu na jugu Italije u Kalabriji, a časove drže univerzitetski obrazovani profesori kojima je maternji jezik italijanski. Pored učenja gramatike italijanskog jezika i obogaćivanja vokabulara, profesori se trude da studenti iskoriste naučeno znanje u komunikaciji. Na taj način upoznaju studente sa italijanskom istorijom, filmom, muzikom, kulturom i kuhinjom. Upravo zato se škola, pored tipičnih materijala za učenje gramatike, koristi i dokumentarcima, dnevnim novinama, književnim tekstovima i tekstovima moderne muzike. Pored nastave, škola nudi učenicima i kulturni program, koji se menja svake nedelje, a u njega spada npr. gledanje italijanskih filmova, posete drugim gradovima (Veneciji, Vićenci, Padovi), odlazak na opere i koncerte, obilazak raznih kulturnih i prirodnih znamenitosti Trsta i Tropee.

Vrste kurseva

1. Grupni kursevi

Grupe imaju maksimum 6 učenika kako bi se svakom studentu omogućilo da što više razgovara sa profesorom i međusobno u grupi. Prvog dana kursa, svi studenti imaju pismeni i usmeni ispit kako bi bili raspoređeni na neki od 15 nivoa znanja.

 • Kurs A – konverzacijski kurs

Ovaj  kurs započinje svakog ponedeljka, i podrazumeva časove u trajanju od 2 sata dnevno (5 dana nedeljno), i pogodan je za učenike koji već govore italijanski od B1 do C2 nivoa.

 • Kurs B – standardni kurs

Ovaj kurs započinje svakog ponedeljka, i podrazumeva konverzacijske i gramatičke časove svakog dana u trajanju od 4 sata (5 dana nedeljno), i pogodan je za sve nivoe znanja jezika, uključujući i početni nivo.

 • Kurs C – intenzivni kurs

Ovaj kurs započinje svakog ponedeljka, i podrazumeva 4 sata dnevno časova u grupi, plus 6 individualnih časova koji su raspoređeni u 3 dana u nedelji. Krajnja računica za ovaj kurs je: 20 sati kursa nedeljno u grupi + 6 individualnih časova. Ovaj kurs se smatra dobrom pripremom za međunarodno priznate ispite italijanskog jezika CELI i CILS. Kurs je  pogodan je za sve nivoe znanja jezika, uključujući i početni nivo.

Cene grupnih kurseva


Sve kurseve je moguće pohađati i po nekoliko meseci. Za duže vremeske periode se cene kurseva umanjuju.

2. Individualni kursevi

 • Kurs D – dva učenika, jedan profesor

 • Kurs E – jedan na jedan učenje

Individualne kurseve je moguće rezervisati kao jedini kurs jezika koji želite da pohađate, ili kao dodatak nekom drugom kursu jezika.

Cene individualnih kurseva

Privatni časovi
10 sati
20 sati
30 sati
40 sati
50 sati
60 sati
60 + sati
Kurs D
   220e
420e
600e
760e
900e
1020e
170e
Kurs E
360e
700e
1020e
1320e
1600e
1860e
310e

3. Posebni kursevi

 • Business Italian

Ovaj kurs namenjen je zaposlenima kojima je italijanski jezik potreban u radnom okruženju. Kurs se uglavnom drži ili kroz individualne časove ili kroz intenzivni kurs sa specifičnim temama koje su potrebne onima koji pohađaju kurs. Business kursevi se specijalizuju za sledeće teme: italijanski za ekonomiju i trgovinu, italijanski za turizam, italijanski za medicinu, italijanski za prava, italijanski za prevodioce. Za one koji žele da ostvare maksimalne rezultate u najkraćem vremenu su otvoreni isključivo individualni časovi. Moguće je dogovoriti se sa školom za dodatno specijalizovane teme u zavisnosti od vaših potreba.

Kultura

Ovakvi kursevi su koncipirani slično kao business kursevi – moguće je da ih pohađate u vidu individualnih časova ili intenzivnog kursa. Kursevi  o kulturi se specijalizuju za sledeće teme: italijanska savremena istorija, italijanska istorija umetnosti, italijanska istorija muzike, italijanska opera, italijanska arhitektura. Moguće je dogovoriti se sa školom za dodatno specijalizovane teme u zavisnosti od vaših potreba i interesovanja.

 • Pripreme za ispite

Škola u ponudi ima i pripreme za dva međunarodno priznata testa italijanskog jezika – CILS (test Univerziteta u Sijeni) i CELI (test Univerziteta u Peruđi). Svaki test daje zvanično kvalifikaciju znanja jezika na određenom nivou, i između njih ne postoji preterana razlika, osim toga što ih predstavljaju različiti univerziteti. Ove ispite je zvanično priznalo i italijansko Ministarstvo spoljnih poslova. Ovaj kurs je moguće pohađati u Trstu kao basic ili intenzivni kurs. Basic kurs podrazumeva kurs od 3 nedelje (60 sati grupnih časova + 18 indivudualnih časova), a intenzivni kurs podrazumeva kurs od 4 nedelje (80 sati grupnih časova + 24 individualna časa). Oba testa mogu da se polažu u školi Piccola u Trstu. Ovo je kurs koji se preporučuje za one koji se spremaju za studije u Italiji.

4. Italian PLUS Kursevi

U školi Piccola je moguće da kombinujete vaše omiljene hobije sa časovima italijanskog!

 • Italijanski + sport (jedrenje, surfovanje, ronjenje i planinski biciklizam)
 • Italijanski + umetnost(slikanje, slikanje grnčarija, kuvanje, muzika)
 • L’italiano Navigando (kurs italijanskog + put jedrilicom)
 • 60plus kursevi (kursevi italijanskog za seniore)

Smeštaj

Pored časova jezika, škola će se pobrinuti i da nađe smeštaj po vašoj meri. Možete izabrati da li hoćete da iznajmite studio samo za vas ili zajednički apartman, da li želite da odsednete u porodici, ili biste radije bili u hotelu, ili vam je ipak potreban samo bed&breakfast.

Smeštaj koji se nudi u Trstu pogledajte ovde.

Smeštaj koji se nudi u Tropei pogledajte ovde.  

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju. Ako želite detaljnu kalkulaciju za željeni kurs, molimo Vas popunite upit ispod. Potrudićemo se da ponudu dobijete u najkraćem roku!

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584