San Jose City College | Ino edukacija

San Jose City College


Opšte informacije o fakultetu

San Jose City College je otvorio svoja vrata septembra 1921. godine. Jedan je od najstarijih Community College-a u Kaliforniji. Ono što ovaj fakultet čini jedinstvenim jeste što se nalazi blizu takozvane Silikonske doline, što pruža kasnije odličnu mogućnost zaposlenja i sticanja kontakata. Community College se razlikuje u odnosu na standardne fakultete jer predstavlja obrazovnu instituciju koja se pozicionira negde između Više škole, strukovnih studija i večernje škole. Mnogi se odluče na ovakvu vrstu fakulteta kako bi se pre konkretnih master ili osnovnih akademskih studija adaptirali na način rada i okolinu. Bez obzira na specifičnost community college-a, nakon istog, i bez završenih osnovnih studija možete se prebaciti na četvorogodišnji Bachelor i iskoristiti stečene kredite i to na nekom od najboljih američkih univerziteta. Ukoliko ne želite da nastavite univerzitetsko obrazovanje, možete samo steći diplomu koledža i potom se vrlo lako zaposliti.
Rang fakulteta i akreditacije

San Jose City College je u potpunosti akreditovan od strane Komisije za akreditaciju za zajednice i mlađe koledže (Accrediting Commission for Community and Junior Colleges - ACCJC), Zapadne asocijacije škola i koledža, koja akredituje lokalne škole i druge institucije za dodelu diploma u zapadnom regionu SAD-a. ACCJC je ovlašćen da deluje od strane Odseka za obrazovanje SAD-a kroz Zakon o mogućnostima visokog obrazovanja.

San Jose se nalazi na listi top 50 koledža sa najsrećnijim brucošima! Primarni kriterijum za ovo rangiranje su recenzije studenata, koji pored dobijenog kvalitetnog obrazovanja, nakon završenih studija izlaze sa ovog fakulteta veoma zadovoljni, sa puno entuzijazma i znanja za snalaženje na tržištu rada.


Lokacija

San Jose se nalazi u samom centru Silikonske doline gde su smeštene jedne od najznačajnijih gigantskih kompanija kao što su Google, Apple, E-Bay, Intel, Facebook i mnoge druge. Ono na šta ovaj fakultet ulaže dosta pažnje jeste njegova multikulturalnost. Dosta programa je posvećeno latinoamerikancima, u istoriji je San Jose poznat kao jedan od najboljih fakulteta za zajednicu afroamerikanaca, što ovaj fakultet to i sa ponosom ističe. Studenti iz 50 različitih zemalja pohađaju San Jose, što stvara raznoliko okruženje. Društvene aktivnosti su organizovane kroz različite studentske organizacije i klubove u modernim i opremljenim fakultetskim prostorijama. Klima je mediteranska i vrlo laka za adaptaciju. San Jose se ponosi svojim legendarnim atletskim programom koji je iznedrio vrhunske profesionalne i olimpijske sportiste, tako da, i onima koji požele malo sportske aktivnosti, neće faliti ni ta mogućnost! S obzirom da se San Francisko nalazi na svega 100km od fakulteta, zabava je svakako zagarantovana. Za opuštanje ćete pronaći i nekoliko nacionalnih parkova u blizini, tako da okolina ovog fakulteta pruža za svakog po nešto! Direktan let do Njujorka pruža Air Serbia, što značajno olakšava putovanje bez opterećujućih presedenja po Evropi, bez kojih je dolazak do SAD-a do sada bio nemoguć.


Link lokacije sa google maps-a


Programi

Accounting, Administration of Justice, Air Conditioning/Refrigeration, Alcohol and Drug Studies, Art, Business, Chemistry, Computer Applications, Computer Information Systems, Computer Science, Construction Technology, Cosmetology, Dental Assisting, Early Childhood Education, Facilities Maintenance, Labor Studies, Laser Technology, Liberal Arts, Machine Technology, Media Arts, Medical Assisting, Multimedia/Digital Arts, Antropology, Geography, Biology, Chemistry, Dance, Language Arts, English, Fine Arts, History, Journalism, Humanities, Math and Science, Economics, Ethnic Studies

 

Karijerni centar

Career Center San Jose-a pruža širok spektar usluga studentima i bivšim studentima svog koledža. Nude pristup internetu za traženje posla, radionice za nastavak razvoja koje podrazumevaju radionice za pripremu intervjua, online studentske platforme za posao, mehanizme za sastavljanje kvalitetnog portfolija i motivacionog pisma, kao i nedeljno zapošljavanje lokalnih poslodavaca u kampusu. San Jose sa ponosom svojim studentima nudi Online Student Board koji pokreće College Central Network. Ova platforma omogućuje studentima da traže zaposlenje na lokalnom nivou, stažiranje i volonterske pozicije od poslodavaca zainteresovanih za zapošljavanje studenata i bivših studenata ovog koledža. Prijava na ovu platformu je potpuno besplatna i popunjava se na sajtu fakulteta. San Jose takođe obezbeđuje i zdravstvenu pomoć za sve vreme studija, u smislu psihologa koji je na raspolaganju studetima za rešavanje problema poput stresa, anksioznosti, depresije i slično.


Smeštaj

San Jose City College nema svoje smeštajne jedinice. Kampus podrazumeva raspored zgrada u kojima su raspoređena predavanja shodno kursu koji pohađate. Na raspologanju su vam brojne agencije koje se bave pronalaženjem stanova za studente. Lako ćete se povezati sa ostalim studentima po dolasku na koledž, s obzirom da fakultet inicira međusobno povezivanje, kao i pomoć zajednice San Jose-a, koja je konkretno povezana sa fakultetom, čak i kada je zaposlenje studenata u pitanju. Regulisan je i parking u samom kampusu, te tako možete kupiti kartu za parking (u iznosu od 45 dolara po semestru) i tako obezbediti svoje mesto.


Cene i stipendije

Sama školarina iznosi oko 7 hiljada dolara, ali se dodatno plaćaju knjige (oko 1500 dolara), obavezno zdravstveno osiguranje (1500 dolara), troškovi života (oko 9000 dolara) i lični troškovi (oko 2500 dolara). Ukupna računica na kraju bude od prilike 21 hiljada dolara za godinu dana studija, što je veoma povoljno za američke standarde.


Uslovi za upis

Potrebno je da položite test engleskog jezika TOEFL (minimum 61 poen) ili IELTS (minimum 5.5 poena ukupno). Pored toga je neophodno popuniti aplikaciju koju daje sam koledž i priložiti ličnu dokumentaciju. Koledžu obično treba oko dve nedelje da vam javi da li ste primljeni ili ne. Za studijske programe čiji je početak krajem avgusta, rok za prijavu je 15. jul.  Za studijske programe sa početkom u januaru, rok za prijavu je 30. novembar.


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584