Steinbeis SMI - School of Management and Innovation Berlin | Ino edukacija

Steinbeis SMI - School of Management and Innovation Berlin


Opšte informacije o fakultetu

Steinbeis University School of Management and Innovation Berlin jedan je od najvećih privatnih univerziteta u Nemačkoj. Osnovan je 1998. godine kao fakultet usmeren na biznis, sa akademskim studijskim programima na engleskom jeziku kako bi bio prilagođen internacionalnim studentima. Fakultet je odlično povezan sa brojnim kompanijama i inostranim univerzitetima, pa samim tim nudi jedinstvenu mogućnost da steknete iskustvo i praksu po izboru.

Na ovom fakultetu su dostupni: Bachelor, Master i MBA program.


Lokacija

Berlin je centar za start-up koji se u velikoj meri širi. Ukoliko želite da studirate u Berlinu, obezbedićete sebi veliku šansu da ugrabite posao iz snova. Odabirom studija na Steinbeis SMI, ove šanse će se samo povećavati.

Studiranje na Steinbeis SMI u Berlinu je vaša ulaznica na nemačko tržište rada. Steinbeis SMI mreža broji više od 200 industrijskih partnera uključujući neka od najvećih imena nemačkog poslovanja i inovacija, kao što su Daimler, Bosch, Siemens… Rukovodioci ovih kompanija redovno drže predavanja u SMI učionicama. Takođe, studenti mogu da dobiju priliku da učestvuju u projektima, pa čak i da odu na praksu ili čak da se zaposle u ovim veoma cenjenim kompanijama.

Nakon završenih studija, opcije za zaposlenje su neograničene. Nakon diplomiranja, viza vam se produžava za 18 meseci kako biste imali vremena da pronađete adekvatno radno mesto.

Berlin je i dalje jedan od povoljnijih gradova za život. Kao nemačka prestonica kulture, ima oko 170 muzeja, čuveno muzejsko ostrvo i prelepu arhitekturu. Ovo je jedan od najinternacionalnijih gradova Nemačke.

Smeštaj

Steinbeis SMI ne pruža smeštaj u kampusu, ali su u komunikaciji sa drugim studentskim rezidencijama i pomažu studentima da pronađu odgovarajući smeštaj.

Programi

Steinbeis Univesity SMI nudi osnovne i master studije iz oblasti biznisa, kao i specijalizacije u okviru programa prilagođeni različitim potrebama savremenih studenata i budućih lidera. Osnovne studije traju 3 godine, master studije 2 godine, MBA program traje 1,5 godinu.

Osnovne studije:

Bachelors of Arts in Business Administration: 

 • Specialization in Management & Innovation
 • Specialization in Digital Management & Digital Innovation
 • Specialization in General & International Management
 • Specialization in Marketing Management & Communication

Master studije:

Master of Science in Business Management: 

 • Specialization in Management & Innovation
 • Specialization in Digital Innovation & Business Transformation
 • Specialization in Strategic Marketing Management
 • Specialization in Digital Media & Online Management
 • Specialization in Date & Business Analitycs

Master of Business Administration (MBA) 

Online Master of Science in Business Management (MSc)  

 • Specialization in HR & Change Management
 • Specialization in Sustainable Management
 • Specialization in Business & Organizational Psychology

Karijerni centar

Steinbeis SMI Launchpad pridaje veliku važnost osnaživanju svojih studenata da se nakon diplomiranja probiju na nemačko tržište rada kroz svoj intezivan program obuke. Fakultet nudi svojim studentima individualnu profesionalnu pomoć. Postoje određeni programi koji vas pripremaju za posao, na koji način da napišete svoju dokumentaciju i da se pripremite za intervju sa poslodavcem. Uče vas kako da koristite društvene mreže, kao i na koji način da unapredite svoje biznis veštine. Takođe, studenti će imati prilike da se upoznaju sa Steinbeis SMI ogromnom mrežom od preko 200 industrijskih partnera – što je velika prednost pri ulasku na tržište rada.

Uslovi za upis i cene

Pored standardne dokumentacije (CV, motivaciono pismo, preporuke), potreban vam je sertifikat engleskog jezika sa ocenama minimum 6.0 IELTS/ 80 TOEFL.

Školarina za osnovne studije po godini iznosi 9000 EUR. Celokupna školarina za Master studije su u rasponu od 8940 EUR do 25800 EUR u zavisnosti od programa koji izaberete. Dostupno je nekoliko stipendija za internacionalne studije.

Ino Edukacija je zvanični predstavnik Steinbeis University School of Management and Innovation i upis je preko nas direktan i besplatan.

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584