Kako da ne zakasniš na prijavu za studije u inostranstvu?

Kako da ne zakasniš na prijavu za studije u inostranstvu?

Spremite se na vreme za studije u inostranstvu uz Ino Edukaciju - saznajte o rokovima, dokumentaciji i pripremama, osigurajte svoje mesto na univerzitetima!

Kada treba da počnete da se spremate?

Razmišljate u školovanju u inostranstvu ali niste sigurni kada su koji rokovi, šta vam treba od dokumenata i koliko sve to traje. Pravi odgovor je počnite sada. Koliko god da krenete na vreme, uvek fali po neki dan i zato u Ino Edukaciji se trudimo da sa studentima sve uradimo na vreme. Što pre krenete, pre ćete prolaziti etape prijave i bićete bolje pripremljeni.

Šta mi sve treba za prijavu?

Zavisi gde se prijavljujete. Uvek treba neki sertifikat jezika, prevedeni dokument i popunjavanje formulara. Zato zakažite besplatne konsultacije u Ino Edukaciji i završite prijavu u datom roku.

Koji su rokovi za TOEFL, IELTS, SAT?

Većina studenata to polaže između oktobra i marta, jer je uvek potrebno nedelju dve i da vam stignu rezultatu. Želite da imate dobar skor pa ostavite sebi uvek mesec dana lufta pre prijave u slučaju da taj skor nije dovoljno visok. SAT se polaže 6-7 puta godišnje, a IELTS i TOEFL su dostupni uglavnom svake dve nedelje u Beogradu, i ređe u Nišu, Novom Sadu, Podgorici, Sarajevu, Skoplju. Ukoliko vam se žuri, Zagreb i Budimpešta su gradovi u kojima se polaganja veoma često organizuju. U Ino Edukaciji radi Ino Škola Jezika u kojoj možete pripremiti testove i general English.

Koliko mi vremena treba za prijavu?

Ukoliko se prijavljujete za razmenu ili za srednju školu sa Ino Edukacijom, dovoljno je dva meseca. Za razmene u Americi rok je 31.januar, a za srednje škole rok je uglavnom 31. maj. Ako se prijavljujete za fakultete to su veće prijave, u potrebno je 6-9 meseci unapred prijaviti se. Ako uračunate i pripreme, onda je najbolje doći na prve konsultacije minimum godinu dana ranije. Za one koji spremaju SAT test godinu i po dana ranije je poželjno da se krene u proces. U svakom slučaju, uvek je dobro doći godinu ili dve ranije na prvi sastanak da se raspitaš i orijentišeš.

Od čega da počnem?

Dodjite na Mali Sajam Ino Edukacije koji će se održati 2. februara u hotelu Hyatt Regency, u Beogradu od 15h do 18.30h. Ovo je događaj namenjen đacima i roditeljima koji žele da saznaju više o letnjoj ponudi kurseva, kao i srednjim školama, razmenama i stipendijama za studije u inostranstvu. Ulaz je besplatan, a registracija obavezna. Registrujte se za sajam OVDE.