Munich Business School iz Minhena proglašen za univerzitet broj 1 u Nemačkoj iz oblasti biznisa!

Munich Business School iz Minhena proglašen za univerzitet broj 1 u Nemačkoj iz oblasti biznisa!

Prema nezavisnoj globalnoj platformi za rangiranje univerziteta, U-Multirank 2018, Munich Business School je najbolji privatni univerzitet primenjenih nauka Nemačke u oblasti Business Studies  – čime su uspeli da sačuvaju prošlogodišnju poziciju. Bachelor i Master programi su nagrađeni najvišim rangom u “Međunarodnoj orijentaciji”. Povrh toga, MBS je ponovo uvršten među “Top 25 Performing Universities in Student Mobility” na globalnom nivou.

VISOKE OCENE BACHELOR I MASTER PROGRAMA

U-Multirank je dodelio najviše ocene međunarodnoj orijentaciji Bachelor i Master programa. U ovom kontekstu, International Business program na osnovnim studijama je postigao ocenu 10/13, dok su Master programi ocenjeni sa 12/13, što govori o visokom kvalitetu studija i studenata koji završavaju ovaj fakultet.

Munich Business School je osvojio osmo mesto u ogromnoj konkurenciji među nemačkim javnim i privatnim univerzitetima (u oblasti primenjenih nauka) u kategoriji “Međunarodna orijentacija” – koja predstavlja najvišu poziciju među privatnim univerzitetima primenjenih nauka.

U kategoriji Teaching & Learning, studenti su intervjuisani u pogledu kvaliteta kurseva i nastave, njihovog iskustva u učenju i praktične orijentacije kurseva. MBS studenti ocenili su svoj univerzitet sa najvišim ocenama.


MEĐU TOP 25 UNIVERZITETA U STUDENTSKOJ MOBILNOSTI


Već treću godinu zaredom, MBS se nalazi među “25 najboljih univerziteta u studentskoj mobilnosti”. Prema rečima eksperata U-Multirank-a, nudeći internacionalno okruženje i mogućnost da deo svog studentskog programa završe u inostranstvu, ukazuje se na međunarodnu orijentaciju univerziteta. U cilju pružanja potpune slike međunarodne razmene, MBS podržava kako dolaznu, tako i odlaznu mobilnost.


REČ DEKANA MBS O DOBROM REZULTATU

“Veoma smo ponosni na naš izvrsni rezultat na trenutnom rangiranju U-Multirank univerziteta. Visoko kotirane pozicije iz poslednjih godina potvrđuju dosledno visok kvalitet naših studijskih programa. Nastavićemo da radimo naporno kako bismo održali ovaj nivo i poboljšali ga u budućnosti”, kaže prof. Dr. Stefan Baldi, dekan MBS.

Pored toga, dekan dodaje da je veoma zadovoljan što je U-Multirank prepoznao uložen trud u internacionalizaciju njihovih studijskih programa i da je glavni cilj MBS da pripreme studente za njihove buduće karijere u međunarodnom poslovnom svetu na najbolji mogući način.


Ukoliko želite više informacija o studijama i upisu na Munich Business School, možete nam poslati besplatan upit.