Život posle studija mode i dizajna na Istituto Marangoni iz Italije

Život posle studija mode i dizajna na Istituto Marangoni iz Italije

ISTITUTO MARANGONI JE FAKULTET KOJI IMA TRADICIJU OBLIKOVANJA MLADIH TALENATA U OBLASTI MODE, UMETNOSTI I DIZAJNA. NAKON STUDIJA NA OVOM FAKULTETU, MOGU SE OTVORITI MNOGA VRATA, A EVO I NEKIH PRIMERA USPEŠNIH ALUMNI ČLANOVA KOJI SU SE OSTVARILI NA RAZLIČITIM POLJIMA.

CONSTANZA SALVA, DIZAJN ENTERIJERA

Costanza Salva je mlada i talentovana dizajnerka enterijera koja je pohađala trogodišnje studije na smeru Modni dizajn enterijera u Milanu.

U 2015. godini započela je svoju karijeru baveći se dizajnom luksuznih hotela, butika, rezidencija i vodeći brigu o odnosima sa glavnim klijentima. Trenutno sarađuje sa Studio Rotella, arhitektonskim i dizajnerskim studijom iz Milana, kao dizajnerka enterijera, gde radi na razvoju komercijalnih i stambenih projekata. Dizajnerka smatra da je svaki projekat mešavina intuicije i osećanja i da je neophodno pratiti najnovije trendove kako bi se kreirala jedinstvena rešenja.

MAHMUT AGAC, MODNI DIZAJN

Mahmut Agac je dizajner turskog porekla specijalizovan za modni dizajn i dizajn nakita. Nakon što je završio osnovne studije iz oblasti umetnosti u Turskoj, Agac se preselio u Milano i izabrao Istituto Marangoni da pohađa master studije na smeru za modni dizajn muške odeće, a zatim se odlučio za još jedan master iz oblasti “Luxury Accessories Design & Management”, na Istituto Marangoni.

Iako je nedavno počeo da radi kao dizajner za mušku odeću i dodatke za brend Dolce & Gabbana, njegovu karijeru su obeležile važne saradnje sa prestižnim kompanijama u modnoj industriji, poput modne kuće francuske obuće Berluti i italijanskog luksuznog brenda Araldi 1930. Njegov kreativan talenat je nagrađen u više navrata, a jedna od poznatijih jeste nagrada “Design Award” 2017. godine u kategoriji moda i odeća za njegovu aktuelnu aktovku ‘M’agnolia’.

MATTEO CARRATURO, GRAFIČKI DIZAJN

Matteo Carraturo je od detinjstva bio ljubitelj vizuelnog i grafičkog dizajna, što ga je navelo da zamoli majku da mu za rođendan pokloni štampač za majicu. Pohađao je umetničku školu koja je specijalizovana za vizuelni dizajn, nakon čega odlazi na studije za grafički dizajn na fakultetu Marangoni.

Jedan od njegovih radova dobija prestižnu nagradu za najbolji grafički dizajn nakon čega dobija priliku da radi za švajcarski dizajnerski brend Philipp Plein. Nedugo zatim, Matteo postaje šef dizajna za brend “God Can’t Destroy Streetwear” čije su modele nosile Chiara Ferragni i Bella Hadid na Nedelji mode u Milanu.

Ukoliko ste ljubitelj mode, umetnosti i dizajna i želite da učite od vodećih imena iz sveta mode – Istituto Marangoni je pravi izbor za vas!

Više informacija o programima i kursevima na najboljoj italijanskoj školi za modni dizajn, umetnost, dizajn i menadžment u umetnosti, pročitajte ovde  ili nam pošaljite besplatan upit.