Club Italiano Dante Alighieri – škola italijanskog jezika u Rimu | Ino edukacija

Club Italiano Dante Alighieri – škola italijanskog jezika u Rimu


O školi

Dante Alighieri škola italijanskog jezika je otvorila svoja vrata za studente još davne 1994. godine. Specijaliziovana za tehnike učenja i predavanja italijanskog jezika za studente iz celog sveta, ova škola nudi i kurseve italijanske kulture, razmene i voice programe. Škola je akreditovana od strane Ministarstva prosvete Italije, priznata od strane University of Research (MIUR) i ROTARY Foundation of Evanston (USA). Član je i Associazione Scuole d’Italiano come Lingua Seconda (ASILS – The Association of Schools of Italian as a Second Language) i EDUITALIA. Club DA je takođe akreditovan i od strane univerziteta University of Ca’ Foscari, Venecije i  University for Foreigners, Siena kao centar za učenje L2 italijanskog jezika.

Lokacija

Škola je smeštena u prestonici Italije, Rimu,  u velelepnoj građevini blizu Piazza Bologna, odakle se lako dolazi do centra grada ali i do drugih delova Rima metro linijama B i B1. Učionice su prostrane i svetle, a prelepe terase u toku prolećnih i letnjih meseci postaju mesta sastanaka studenata tokom pauza. Profesori su izvorni govornici italijanskog jezika i profesionalni predavači sa višegodišnjim iskustvom u prenošenju znanja jezika. Svi su prošli specijalne treninge i obuke za predavanje italijanskog kao stranog jezika i pristup prema svakom polazniku je individualan. Metod u nastavi koji se koristi je savršena kombinacija gramatike i oral proficiency dela. Nastavni materijali su proizvod dugog iskustva u radu i client friendly, te odgovaraju na potrebe polaznika škole u potpunosti.

Prednost ove škole je takođe i lokacija. Rim kao jedan od najbitnijih i najlepših gradova Evrope i celog sveta i nudi bezbroj mogućnosti, studenti imaju priliku da obiđu dela svetske baštine i da iskuse pulsirajući život večnog grada. Studenti Dante Alighieri škole tvrde da su učenje jezika i atmosfera koju Rim nudi nezaboravno iskustvo koje se pamti celog života.


Dante Alighieri škola je i akreditovani centar za polaganje CILS sertifikata jezika (termini su Jun i Decembar), što može biti od koristi kandidatima koji planiraju da nastave studije u Italiji. Nakon četvoronedeljnih kurseva kandidati stiču pravo da polažu test znanja (od A1 do C2 nivoa) i da dobiju sertifikat. Sama škola obezbeđuje Certificate of attendance.

Kursevi

Kursevi koje Dante Alighieri nudi su podeljeni u sledeće kategorije:

  1. Grupni kursevi
  2. Individualni kursevi
  3. Kurs italijanske kulture
  4. Opera kurs
  5. Stažiranja
  6. Kurs italijanske kuhinje

Grupni kursevi – Svi polaznici koji imaju barem bazično znanje italijanskog mogu početi sa kursevima svakog ponedeljka tokom cele godine. Kursevi mogu imati 15, 20 ili 25 časova nedeljno, po izboru kandidata i traju 2 ili 4 nedelje. U okviru kurseva, kandidat bira da li će imati časove italijanske kulture ili individulne časove kao dodatnu nastavu. Takođe postoje i Senior kursevi u sklopu grupnih kurseva u koje je integrisan program art, cookery, concerts, kao i kurs pod nazivom Just Conversation.

Individualni kursevi traju nedelju dana i kandidati biraju da li će pohađati 2, 4, 6, 8 ili 11 časova dnevno.

Culture Course traje 2 nedelje i predavanja su u prepodnevnim časovima. Kurs polaznicima obezbeđuje uvid u italijansku umetnost, istoriju, kulturu, literaturu. Kurs istorije umetnosti pokriva: od vizantijske umetnosti do neoklasicizma preko renesanse:  Leonardo, Michelangelo, Raffaello; Venecijansku umetnost od Bellinija do Canaletta; firentinsku umetnost 15. veka; Rim od antičkog doba pa do 18.veka.

Opera Course traje 4, 8 il 12 nedelja i pored časova jezika polaznici imaju časove treniranja glasa i smeštaj integrisan u cenu kursa.

Internship course nudi internacionalnim studentima mogućnost da razviju veštine komunikacije, perspektivu rada i života u različitim kulturama i razvija funkcionalne veštine korišćenja jezika u radnoj atmosferi. Kursevi traju 8, 12, 16, 20 i 24 nedelje a obuhvatiaju 50% nastave jezika, 50% stažiranja u nekoj firmi.

Cookery lessons – časovi mogu biti individualni i grupni a cilj je upotreba italijanskog jezika tokom kuvanja nekih od najpoznatijih tradicionalnih italijanskih jela!

Smeštaj

Club DA svojim polaznicima obezbeđuje smeštaj u hosting porodicama, gde su sve porodice koje primaju studente odobrene i akreditovane od strane same škole.
Student može zahtevati single room, shared room u  ili independent flat. Svaki smeštaj se nalazi u blizini same škole. Oni studenti koji žele neku drugu vrstu smeštaja mogu kontaktirati školu koja će im pomoći oko bukiranja privatnog smeštaja, stana, hotela ili hostela. Za period između maja i oktobra Club Italiano DA preporučuje bukiranje smeštaja dva meseca unapred.

Cene

Kada je u pitanju Italija, po iskustvu klijenata, jako je važno biti u komunikaciji sa native speaker – ima. Zbog toga, veliki broj bira smeštaj u porodici kako bi što brže savladali jezik i oslobodili se treme i blokade za razgovor.

Kurs koji klijenti najviše rezervišu izgleda:

Tip kursa: Standardni
Trajanje: 2 nedelje
Tip smeštaja: U porodici, vlastita soba

Cena: 790 evra

Ino agencija je zvanični partner Club Italiano Dante Alighieri! Ako ste zainteresovani za ovu školu, molimo vas da popunite upit ispod:


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584