Euro Mediterranean University Piran | Ino edukacija

Euro Mediterranean University Piran


EMUNI Univerzitet za Master studije na slovenačkoj obali

EMUNI Euro-Mediterranean University je osnovan 2008. kao internacionalna institucija za post-diplomske studije i istraživačke radove, potpuno intergrisane u meditarnsku oblast. Univerzitet je osnovan u partnerstvu četiri institucije i Union of Medditerranean, što je politička organizacija mediteranskih zemalja sa željom da se bolje povežu mediteraske kulture i privrede. Univerziteti osnivači su:

  • University of Haifa
  • University of Maribor
    • University of Sousse
  • University of UrbinoUniverzitet predstavlja partnerstvo i saradnju između zemalja Mediterana u Evropi, Zapadnoj Aziji i Severnoj Africi. Priznat je i akreditovan od strane Republike Slovenije.  Ukoliko ste zainteresovani za istraživački rad vezan za mediteransku oblast, EMUNI predstavlja centralnu tačku i najbolje mesto.

Krajem 2022 godine, EMUNI je otvorio takmicenje Euro Mediterranaen Innovation  gde su kandidati imali priliku da predstave svoje ideje za rešenja klimatske krize, održivog razvoja i zdravlja. Šest kandidata je izabrano koji će nastaviti sa razvitkom svojih ideja uz pomoć eksperata sa EMUNI i još jednog univerziteta u Maroku.  Univerzitet često otvara slične konkurse za mlade i talentovane ljude!

Piran - mediteranska oaza 

EMUNI se nalazi u gradu Piran, na Jadranskoj obali u Sloveniji. Grad ima prelepu srednjovekovnu arhitekturu i  domaćin je mnogobrojnim kulturnim događajima. Sigurno ćete uživati  jer i sam univerzitet organizuje mnoge događaje sa ciljem promovisanja saradnje i unapređenja kvaliteta života svojih studenata.

Hibridni Master programi (uživo i online) - idealno za zaposlene ljude ili one koji žele da nastave da žive u svojim gradovima

Univerzitet nudi master programe koji su do tri meseca uživo u Piranu i devet meseci online. Ovo je idealan program za kandidate koji žele da se dodatno obrazuju a da nastave svoj život i poslove kod kuće. 

Master programi su: 

  • Intercultural Business Communication 
  • Kinesiology of Human Performance

Oba master programa su dvogodišnja. Kinesiology of Human Performance program ima limitiran broj mesta sa mogućom stipendijom. Školarina je 5-6000 EUR, ali studenti koji pošalju prijavu preko Ino Edukacije dobijaju 30% umanjenje školarine. 

Intercultural Business Communication master program je part-time u trajanju od dve godine sa fokusom na biznis administraciju, internet marketing, i internacionalne strategije. Ovo je interdisciplinarni studijski program koji integriše znanja i veštine za podršku komunikaciji tržišnih aktera (preduzeća i neprofitnih organizacija). Naglasak je na savremenim načinima poslovne administracije, uključujući internet marketing i međunarodne strategije, kao i na ključne meke veštine interkulturalnog dijaloga i međukulturalnih odnosa. Posebna pažnja se takođe poklanja razvijanju odličnog znanja engleskog i drugih mediteranskih jezika. Raznolikost tema obuhvaćenih modulima pruža dobro zaokružen, holistički poslovni program.

Kinesiology of Human Performance je Master u oblasti kineziologije i ergonomije, razvijen u okviru Naučno-istraživačkog centra Koper (ZRS). Sa EMUNI-jevim potpisom metodom izvođenja kurseva „kombinovano učenje“, studenti će moći da prilagode svoje obrazovanje svojim ličnim potrebama i karijerama. Misija ovog programa je obuči sledeću generaciju kinezioloških profesionalaca i da ih opremi veštinama koje ispunjavaju najviše standarde na međunarodnom nivou u oblasti zdravstvene zaštite.

Postoje i research programi kao i mnogobrojne letnje programe vezane za veoma specifične oblasti. Kroz EMUNI, dobijate pristup mreži od preko 120 istraživačkih instituticija iz različitih zemalja i akademskih oblasti.  Rad  je dobro organizovan i predstavlja odlično akademsko iskustvo koje će vas pratiti u karijeri i životu.

Projekti za sve studente

EMUNI kroz projekte razvija i neguje saradnju sa partnerima u mediteranskoj oblasti, promovišući međusobno razumevanje. Projekti kojima se trenutno bave su

MedHub, Erasmus+ Higher Education Student and Staff Mobility, AdaptTM, Environmental Governance, erc= science2, Euro- Mediterranean Network of Economic Studies LabMaf, Fisheries Aquaculture, OER- CODEX.

Po završetku jednog projekta, univerzitet započinje drugi tako da je život na univerzitetu bogat i raznovrstan. 

EMUNI takođe ima akademski žurnal IJEMS (The International Journal of Euro-Mediterranaen Studies) gde možete pročitati radove drugih ali i objaviti svoje. Cilj publikacija je da se održava i neguje diskurs unutar mediteranske regije. 

Besplatna prijava preko Ino Edukacije

Ukoliko vas zanima studiranje na ovom univerzitetu, zakažite besplatne konsultacije i mentori iz INO edukacije će vas uputiti u sve pojedinosti aplikacionog procesa. Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584