Florida Prep High School | Ino edukacija

Florida Prep High School


Pripremite se za studije u Americi i internacionalnoj sredini

Florida Prep je američka, privatna boarding škola koja omogućava studentima odlično obrazovanje, sjajnu klimu, srećan život na Floridi zajedno sa pripreme za studije. Škola je smeštena u centru Melburna, Orlando u blizini međunarodnog aerodroma Melburn. Ova privatna srednja škola nudi programe spcijalizovane za pripremu srednjoškolaca za studije uzrasta od 5-12. razreda. Postoje od 1961. godine i sa tradicijom dužom od 60 godina jedna su od najstarijih škola na Floridi. U Florida prep idu deca iz preko 30 zemalja iz celog cveta i 22 američke države, što omogućava studentima da veoma ranu steknu prijatelje iz celog sveta i razumeju kulturne razlike.

College Style program školovanja - duži i temeljniji časovi

Škola nudi program “College Style” sa dužim časovima nastave i sličnim principom rada sa kojim će se srednjoškolci susresti na koledžu. Mnogi nastavnici imaju master diplome i vrhunski su stručnjaci. Zbog svoje lokacije i blizine velikog broja univerziteta, Florida prep nekada ugosti i profesore sa Univerziteta koji budu predavači na nekim od predmeta  Grupe učenika su male, što omogućava veću posvećenost svakom učeniku i individualniji pristup.Časovi traju 90 minuta. Svaki dan učenici imaju pravo da biraju po 4 različita časa. Kada se završi Florida Prep imate 24 kredita.

Kako funkcioniše Florida Prep, ocenjivanje i upis studija?

Ocene idu po sistemu od A-F. A je mastery of subject matter, dok je F failing. Ulogu predsednika razreda dobija učenik koji je osim akademskog uspeha pokazao uspeh i na ostalim vannastavnim aktvnostima. Florida Prep nudi razne mogućnosti u oblasti sporta, više od 3 godine oko 6% studenata je dobilo pune sportske stipendije za nastavak studija na nekom od top američkih koledža, dok je 4% primljeno na US Military Academies. Ono što najviše izdvaja ovu školu jeste dokazan, 100% učinak kada je u pitanju upis učenika na koledž. Takođe u sam edukativni sistem je integrisan takozvani STEM ( Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) koji počinje već od 5 razreda.  Učenici učestvuju u raznovrsnom broju projekata, obilaze kompanije i već u ranom uzrastu razvjaju kritčko mišljenje, timski duh i dobijaju širu perspektivu u raznim oblastima. Škola organizuje i mala putovanja od nedelju dana svake godine. Ide se ili u ; Njujrok, UK, Italiju, Savanu ili druga mesta Floride. Od 9 razreda počinje ozbiljnija priprema za koledž, gde tutori počinju da rade jedan na jedan sa studentom i usmeravaju ga shodno iskazanim preferencijama i sposobnostima. Pomažu im oko aplikaije i prolaze sa učenicima ceo proces.


Program avijacije

Ono što ih izdvaja Florida Prep jeste što postoji i program avijacije, gde mogu da se sertifikuju i dobiju licencu za privatnog pilota na obližnjem aerodromu. Postoji i Florida Tech Aviation program, gde se dobijaju i tehničke kompetencije. 
Školarina i stipendije preko Ino Edukacije

Školarina po godini je 14.000 dolara, a cena kompletnog programa je 43.000 dolara uključujuči hranu, smeštaj i uniforme kao i sve usluge škole. Preko Ino Edukacije je moguće i umanjenje ukupnog iznosa. Za prijavu je potrebna standardna dokumentacija, sertifikat jezika, a postoji i intervju kandidata. Cela prijava se radi preko Ino Edukacije. 


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584