Lincoln University California | Ino edukacija

Lincoln University California


Opšte informacije o fakultetu


Lincoln University je privatna, obrazovna ustanova sa sedištem u Oaklandu, Kaliforniji. Osnovan je 1919. godine u San Francisku od strane dr Bendžamina Frenklina Likeja. Univerzitet je 1950. postao neprofitna institucija oslobođena poreza prema zakonu o unutrašnjim porezima SAD-a. Od osnivanja škole, Univerzitet Linkoln se fokusirao na obrazovanje odraslih, kao i na održavanje međunarodnog karaktera. Ove karakteristike su postale prepoznatljive oznake institucije. 

Lincoln je bila jedna od prvih visokoškolskih ustanova u Kaliforniji koja je nudila programe za odrasle koji su zaposleni, što je vremenom usavršeno da zadovolji zahteve i međunarodnih studenata. Nastava je koncipirana tako da je rad u malim grupama, vrlo su orijentisani ka praktičnom radu i razvijanju potencijala svakog studenta. 

Lincoln University veoma ceni slobodu govora i kritičkog mišljenja, pa tako i dopušta organizovanje raznih studentskih organizacija unutar samog Univerziteta kako bi mladima omogućio razvijanje debatnih sposobnosti, ličnog stava ka svetu i širi pogled na globalna dešavanja kako u svetu biznisa tako i međunarodnih odnosa.Rang fakulteta i akreditacije


Univerzitet Linkoln je privatna institucija i njen rad je odobren od strane Kalifornijskog zavoda za privatno obrazovanje. Savet za akreditaciju nezavisnih škola akredituje Linkoln za dodeljivanje diploma akademskih, master i doktorskih studija.

Lincoln University je član nekoliko prestižnih asocijacija: Council for Higher Education Accreditation (CHEA), CHEA International Quality Group (CIQG), American Association of Collegiate Registrars and Admissions Officers (AACRAO), the American Association for Higher Education and Accreditation (AAHEA), the Institute of International Education (IIE), the National Association of Foreign Student Advisers (NAFSA) i the National Association of Independent Colleges and Universities (NAICU); povezan je sa California Association of Private Postsecondary Schools (CAPPS).

Linkoln se nalazi u top 15 koledža u Kaliforniji! San Francisco Business Times je MBA program na Lincoln Univerzitetu svrstao u TOP 3 programa!


Lokacija


Oakland je 8. po veličini grad u Kaliforniji i nalazi na samo 13 km od San Franciska. Grad ima oko 400.000 stanovnika i vrlo je multikulturalan. Znamenitosti kao Oakland Museum i Paramount Theater, Lake Merritt ne trebate da propustite dok ste tamo i naravno blizina prelepog Golden Gate mosta. Zbog blizine San Franciska, a jeftinijim mogućnostima za život, Oakland postaje sve atraktivnije mesto za život u Kaliforniji. 

Život nije toliko skup, karta za biskop za dvoje je oko 25$, večera za dvoje 40$ i uvek postoje jeftini supermarketi kao i mnoštvo outleta za garderobu. Sada je olakšano putovanje prema SAD-u, s obzirom da Air Serbia obezbeđuje direktne letove do Njujorka.Programi


Programi osnovnih studija koje nudi Univerzitet su:

  • Bachelor of Arts (BA) in Business Administration
  • Bachelor of Science (BS) in Diagnostic Imaging


Programi master studija su:

  • Master of Business Administration (MBA)
  • Master of Science (MS) in International Business
  • Master of Science (MS) in Finance Management


i jedan poseban program:

  • Doctor of Business Administration (DBA)


Studenti na Bachelor studijama mogu izabrati sledeće predmete u visini 18 kredita iz oblasti:

  • Humanities
  • Computer Science


Osnovne studije traju 4 godine, i osim biznisa, ovi programi su i mešavina internacionalnih odnosa i prava. Master traje do 2 godine.Karijerni centar


Lincoln University ne daje eksplicitnu garanciju za zapošljavanje diplomaca, ali on pruža profesionalno usmeravanje. u svakom semestru, direktor Studentske službe sprovodi radionice veštine traženja odgovarajućeg posla, uključujući tehnike pisanja i snalaženja na intervjuima za posao. Specijalni koordinatori pomažu studentima Linkolna i prate njihov rad. Diplomci dobijaju individualnu pomoć u istraživanju karijere, avetima i kritikama o biografijama, i pomažu u određivanju cilja posla. Studenti takođe imaju priliku da vežbaju i usavršavaju svoje veštine intervjua koristeći neposredne video povratne informacije o prezentaciji. Mogućnosti za stalni i honorarni posao objavljuju se na oglasnim tablama Univerziteta.

Studenti upisani na Bachelor of Science u programu za dijagnostiku su obavezni da izvrše eksterne poslove (ukupno 6 jedinica) na jednom od univerzitetskih kancelarija. Studenti bi trebalo da se sastanu sa prorektorom ili savetnikom kako bi odredili mesto koje odgovara njihovom interesu i pretenzijama.


Smeštaj


Kancelarija za studentske usluge pomaže studentima u pronalaženju smeštaja za studente, ali ne može garantovati zadovoljenje svih zahteva. Kancelarija postavlja obaveštenje sa trenutnim opcijama za iznajmljivanje i upućuju studente na različite izvore privremenog stanovanja sve dok učenici ne steknu sopstveni smeštaj. 

Trenutno univerzitet može pomoći u iznajmljivanju zajedničkih stanova u gradu Alameda, koja je bezbedna zajednica smeštena na ostrvu južno od centra Oaklanda. Stanarina za zajednički stan je 595 dolara mesečno po osobi. Mesečna najamnina uključuje komunalne usluge, brzi internet i osiguranje iznajmljivača. Apartmanski kompleks nudi pristup bazenu, fitnes centru, perionicu veša, a nalazi se u blizini autobuske stanice sa kratkom vožnjom do Linkolna. 

Neki studenti se odluče na pronalaženje smeštaja preko agencije, dele ih sa drugim učenicima ili žive sa rođacima ili priljateljima. Stanarina za zajedničko stanovanje se kreće od 400 do 700 dolara po osobi mesečno, a jedan studio apartman je oko 900 dolara.


Cene i stipendije


Cena školarine zavisi od programa, ali i takođe od broja jedinica (units) od kojih se sastoji.

Bachelor of Arts in Business Administration (125 units) – 57 000 dolara tj. oko 28 000 dolara po godini

MBA (21 unit) – 12 600 dolara

Master of Science in International Business i Master of Science in Finance Management (54 units) – 32 400 dolara


Semestri počinju 9. januara i 14. avgusta.


Internacionalni studenti moraju imati finansijsku garanciju u iznosu od 20 065 dolara za master programe, kao i za osnovne studije.

Svi dokumenti moraju biti notarizovani i prevedeni na engleski jezik. Troškovi za knjige i udžbenike iznose 200 dolara.


Application fee iznosi 95 dolara, uplaćuje se direktno fakultetu pri upisu.


Uslovi za upis


Obavezan je test jezika TOEFL ili IELTS, kopija pasoša, CV, motivaciono pismo, diploma srednje škole/fakulteta, transkripti, izvod o finansijama. Poeni koje zahtevaju za BA i BS programe su 59 poena minimum, za MBA 69, 79 za MS programe, kada je TOEFL u pitanju. Za IELTS zahtevaju 5.5 za BS i BA programe, 6.0 za MBA i 6.5 za MS programe.


Naravno, pored standardne dokumentacije, za studije biznisa osnovnih studija je potrebna dobra ocena iz matematike ( 4 ili 5) , a za studije mastera se traži GMAT ( 500 poena minimum) ili GRE test.
Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584