St. Andrew's College Cambridge | Ino edukacija

St. Andrew's College Cambridge


O školi

St. Andrew’s College je srednja boarding škola koja od 1976. godine nudi učenicima iz celog sveta priliku da iskuse Kembridž obrazovanje koje je sinonim za kvalitet i uspeh. U samom centru Kembridža, u okviru Kembridž Univerziteta omogućava studentima da već u srednjoj školi postanu deo Cambridge University Community! 

Kroz istoriju postojanja škole cilj ostaje isti: pomoći učenicima da uče i da se razvijaju na način da ostvare svoj pun potencijal.

Kako znamo da ne postoje dve identične osobe i da je svaki učenik za sebe sa svojim kvalitetima i vrlinama, svi učenici se tretiraju individualno. Svaki učenik dobija ličnog tutora sa kojim se sastaje jednom nedeljno kako bi pratili njihov akademski rast i razvoj. Akcenat je na progresu. Tutori se pažljivo dodeljuju u skladu sa kvalitetima i vrlinama na kojima učenik radi.

Kako bi akcenat bio na studentima i njihovom napretku, radi se u malim grupama. U proseku, A-level razredi imaju 4 učenika po odeljenju. Ovo pravi atmosferu u kojoj su učenici aktivni deo časova i predavanja i nastava nije jednolična. Učenicima je dozvoljeno da razgovaraju sa profesorima, ističu svoje slaganje ili neslaganje i diskutuju o temi predavanja. Podržava se formiranje i izražavanje sopstvenog mišljenja i stava.

Rangiranje škole

Jedan od glavnih razloga zašto učenici i roditelji biraju ovu školu za srednjoškolsko obrazovanje jeste kontinuirani napredak škole i izuzetno visoki rezultati učenika u polaganju završnih testova i upisu na najprestižnije univerzitete u UK.

St. Andrew’s College se rangira u top 200 škola u UK po A-levels rezultatima!

Ovaj rezultat je postignut zahvaljujući tome što su učenici škole postigli odličnih 73% od A do B ocena na A-level ispitima. Ovo je izuzetan uspeh.

Čak 71% učenika je upisalo univerzitet koji se nalazi u top 20 univerziteta, dok je ostatak upisao univerzitete koji se nalaze u top 30!

St Andrews College je u top 1% of Academic Performance. A

Lokacija i kampus škole

Škola se nalazi u Kembridžu, gradu na istoku Engleske koji je dom prestižnog Univerziteta Kembridž, za koji ste sigurno čuli.

Univerzitet Kembridž je jedan od najstarijih univerziteta na svetu koji se nalazi u top 3 svetska univerziteta, tako da sam izbor lokacije škole nije slučajan.

Kembridž nudi pregršt prelepih koledža, muzeja i galerija, a lepoti grada doprinosi i reka Kem koja protiče kroz sam centar grada.

Učenici imaju pristup Cambridge kampusu

Kako se škola nalazi u okviru Kembridžovog kampusa, studenti imaju pristup biblioteci, sportskim klubovima kao i javnim predavanjima na Kembridžu, te tokom celog srednjoškolskog školovanja mogu da razvijaju svoje akademske potencijale i umrežavaju se sa studentima Kembridža.

U St. Andrew’s-u prigrlili su sve mogućnosti koje nudi ovaj prelepi grad koji je i centar edukacije, a neki od primera su: posete Fitzwilliam muzeju u okviru Kembridž Univerziteta i časova umetnosti, časovi biologije u botaničkim baštama Kembriž Univerziteta ili predavanja od samih profesora i akademika sa Kembridž Univerziteta.

Kao što vidite, učenici dobijaju maksimum i od same lokacije škole, kao i odličnu pripremu za upis na najprestižnije univerzitete na svetu.

Napominjemo da Kembridž nudi pregršt zanimljivih aktivnosti, kao studentski grad, ali je takođe i izuzetno bezbedan. Udaljen je 45 minuta vozom od Londona.

Internacionalna sredina i profesori

Učenici dolaze iz celog sveta što doprinosi celokupnom iskustvu, učenju o drugim kulturama, verama i jezicima i daje veliku prednost za kasnije studiranje u inostranstvu i građenje globalne karijere.

Samo neke od zemalja odakle dolaze učenici su: Češka, Kina, Švajcarska, Portugal, Rusija, Španija, Hong Kong, Nigerija, Malezija, Meksiko, Ukrajina, Angola, Italija, Indonezija.

60% Profesora su profesori Cambridge University

Čak 60% profesora škole su penzionisani profesori Cambridge University koji su ostali da žive u Kembridžu i sada predaju u St Andrews school, što garantuje akademski kvalitet i prestiž.

Kembridž je sredina koja privlači kvalifikovane profesionalce u polju edukacije, tako da se i profesorski tim škole sastoji od najboljih edukatora iz svojih oblasti. Postoje visoki standardi koje treba ispuniti i stalno se teži napretku kako bi deca imala najkvalitetniju nastavu.

Male grupe učenika znače da profesori imaju priliku da se fokusiraju na svakog učenika pojedinačno tokom nastave, ali oni i pored toga rado učestvuju u vannastavnim aktivnostima gde bolje upoznaju učenike i njihove razvojne potrebe.

Nivoi obrazovanja

GCSE standardan početak obrazovanja u UK i prednjači A-levels programu.

Upisuju ga učenici od 14.5 do 16 godina. Traje 1 godinu i potreban je test jezika IELTS 5.5 za upis.

Predmeti: Istorija, matematika, umetnost, nauka, engleski i jedan dodatni jezik.

Cena programa je 9527€ po termu, godišnje postoji tri terma, 28581€ po godini. 


PRE A-LEVEL priprema učenike za A-level ili Foundation programe uz kombinaciju klasičnog engleskog jezika i pripreme za IELTS uz dodatnu pripremu iz matematike i nauke. Upisuju učenici od 14.5 do 16 godina. Traje 1 godinu i potreban IELTS 4.0.

Predmeti: Engleski 15h, EAP 5h, matematika 5h i izborni 5h (nauka, biznis ili ekonomija, i umetnost).

Cena programa je 7958€ po termu, ukupno 23874€ po godini.  Pre A-level program je namenjen za studente koji žele na A level, ali ne mogu da postignu akademski nivo. Ovaj program traje godinu dana ili pola godine, ako dođu u januaru, pa imaju dva terma. 


A-LEVELS program je najbolji put do vrhunskih UK univerziteta. Upisuju ga učenici od minimum 15.5 godina i traje 2 godine. IELTS 5.0

Učenici biraju 3 ili 4 predmeta koja će učiti u okviru A-levelsa: matematika, statistika, ekonomija, fizika, hemija, biologija, računovodstvo, biznis, istorija, jezici, psihologija, sociologija, umetnost.

Cena programa po godini je 9987€ po termu. Godišnje postoje 3 terma, ukupna školarina iznosi 29961€ godišnje.

Boarding škola - smeštaj i obroci uključeni

St. Andrew’s spada u boarding škole, što znači da pored izuzeteno kvalitetnog obrazovanja, internacionalni učenici imaju mogućnost da budu smešteni u okviru kampusa gde će imati stalnu brigu i nadzor i biti u bezbednoj sredini.

Škola poseduje 6 rezidencija i u svakoj od njih živi po jedna osoba koja je deo tima škole, kako bi vodila računa o učenicima. Rezidencije su zatvorenog tipa i dostupne isključivo učenicima škole.

Najmanja rezidencija je dom 8 učenika, a najveća 18. Raspored je napravljen u cilju da se učenici osećaju kao kod kuće i da budu u prijateljskom okruženju. Udaljene su na pešačkoj razdaljini od škole.

Učenici mogu odabrati da budu sami u sobi ili sa jednim cimerom. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Doručak i večera se pripremaju u rezideneciji od strane menadžera kuće.

Učenici mogu biti smešteni i u domaćim porodicama koje su pažljivo odabrane i prošle sve potrebne nivoe selekcije. Učenici u kućama imaju svoju sobu.

Cene smeštaja se kreću od 3923€ po termu sa uključenim doručkom i večerom, i odnose na život u rezidenciji gde svaka rezidencija ima svog House managera koji se brine za maksimalno do 12 studenata, sprema im doručak i večeru, brine o njihovom vešu, da li su ustali i legli na vreme, da li idu u školu i sve vezano za njihov studentski i privatni život. Ručak se dobija u školi, i za sva tri obroka postoji veliki izbor hrane. 

Smeštaj u porodici (Homestay) iznosi 235€ nedeljno, što je jeftinija opcija i za studente koji žele da iskuse život u studentskoj porodici. Smeštaj u porodici uključuje doručak i večeru.

Garantovane stipendije

Preko Ino edukacije garantovane su stipendije od 20% i 35% a za najbolje kandidate moguće su stipendije od 50% i čak 75%!

Prijava i upis

Aplikacija će biti razmotrena u skladu sa godinama učenika, akademskom pozadinom, nivoom znanja engleskog jezika i skladnošću sa obrazovnim sistemom UK.

Ino Edukacija je zvaničan predstavnik St. Andrew’s koledža i upis je preko nas direktan i olakšan. Kontaktirajte nas i zakažite besplatan sastanak +381615544199, office@inoedukacija.com ili putem upita ispod.


PRIJAVITE SE ZA INO EDUKACIJA ST. ANDREW’S COLLEGE INFO DAN KOJI ĆE SE ODRŽATI 03. DECEMBRA OD 13H DO 17H U PROSTORIJAMA INO EDUKACIJE NA ADRESI MAKEDONSKA 30, BEOGRAD.

Prijava:

 
Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584