St. George’s University School of Medicine | Ino edukacija

St. George’s University School of Medicine


O Univerzitetu

Osnovan kao nezavisna medicinska ustanova 1976. godine, St. George University je premium izbor među medicinskim univerzitetima. Nalazi se na Karibima i privlači studente iz preko 140 zemalja. Preko 22000 diplomiranih studenata uključuje doktore, veretinare  i naučnike koji sada rade u ustanovama širom sveta.

Diplomci ovog univerziteta imaju važeću licencu u svih 50 država Amerike i u Kanadi, a takođe se bave medicinom u više od 50 država na svetu. Pored četvorogodišnjih, petogodišnjih, šestogodišnjih i sedmogodišnjih programa iz oblasti medicine, u ponudi su i master programi iz oblasti javnog zdravlja, mikrobiologije, epidemiologije i drugih nauka, kao i doktorske studije.


Studije medicine

Sedmogodišnji program

Namenjen studentima nakon završene srednje škole koji nemaju predznanje o medicini i počinju studije od samog početka. U okviru programa postoje: 3 godine prekliničkih nauka u Grenadi, 2 godine osnova u Grenadi i 2 godine prakse u klinikama u UK ili USA.

Šestogodišnji program

Prilagođen studentima sa završenim AS levels/Baccalaureate programom i uključuje 2 godine prekliničkih nauka u Grenadi, UK ili Indiji, 1 godinu osnova nauke u Grenadi ili UK, 1 godinu osnova nauke u Grenadi i 2 godine prakse u klinikama u US i UK.

Petogodišnji program

Program je prilagođen studentima koji su završili Advanced Level ili International Baccalaureate programe i žele da postanu doktori. U program je uključena 1 godina prekliničkih nauka u Grenadi, UK ili Indiji, 1 godina osnova nauke u UK ili Grenadi, 1 godina osnova nauka u Grenadi, 2 godine prakse u klinikama u US ili UK.

Četvorogodišnji program

Namenjen studentima sa diplomom osnovnih studija iz srodnih nauka.

Program se sastoji iz dve faze: osnove nauke i praksa na klinici. Prva i druga godina su na kampusu u Grenadi gde se gradi akademsko znanje. Treća i čertvrta godina se odvija u partnerskim bolnicama i klinikama u US, UK, Kanadi ili Grenadi.

Dostupni su i master i MBA programi, kao i programi veterine.

Kampus

Grenada je prelepo ostrvo na Karibima sa idealnom prosečnom temperaturom od 26 stepeni, nestvarnom prirodom i plažama, i bogata zanimljivim začinima kao što su cimet, vanila i djumbir. Ovaj raj na zemlji je idealan za provesti studentske dane i pripremiti se za jednu od najhumanijih profesija na svetu.

St. George je glavni grad Grenade koji krase male kuće i prodavnice sa crvenim pločicama koje se nalaze u podnožju kratera nekadašnjeg vulkana. Uživaćete u prizorima luke i prelepih laguna, s obzirom da je grad pristanište najvećih kruzera na svetu.

Postoji veliki broj opcija za izlaske i uživanje, a predlažemo da ne propustite i neki od tradicionalnih restorana i čuveno jelo Oil Down.

Avanturiste i ljubitelje prirode će posebno obradovati pešačke ture i skrivene uvale za plivanje, a tu su i vodopadi kao i nacionalni park sa prelepom prirodom.

Studije na Northumbria University Newcastle UK

St. George's University pruža i opciju za joint-degree program sa državnim britanskim univerzitetom Northumbria. Ispod je objašnjenje:

1st year: preclinical sciences (must study on our main campus in Grenada)

2nd year: preclinical sciences (can study on our main campus in Grenada or at our partner university in the UK (Northumbria University))

3rd year: preclinical sciences (can study on our main campus in Grenada or at our partner university in the UK (Northumbria University))

4th year: basic sciences (study on our main campus in Grenada or at our partner university in the UK (Northumbria University))

5th year: basic sciences (must study on our main campus in Grenada)

6th year: clinical rotations (at one or more of our 70+ affiliated hospitals and clinical centers in the USA or UK)

7th year: clinical rotations (at one or more of our 70+ affiliated hospitals and clinical centers in the USA or UK)

*50-50 rule applies to study periods in the UK

 

Cena studija i prijava

Cena studija za osnove nauka po semestru iznosi oko 31 264$, a cena semestara u klinici iznosi 32 823$. Pored školarine postoje dodatni administrativni troškovi i troškovi osiguranja.

Cena master studija je 922$ po kreditu.

Ino Edukacija je direktan predstavnik i upis je preko nas olkašan i besplatan. Zakažite besplatan sastanak OVDE

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584