Tennessee State University Nashville | Ino edukacija

Tennessee State University Nashville


Tennessee State University (Tennessee State, Tenn State ili TSU) je državni univerzitet koji se nalazi u Nešvilu, Tenesi, Sjedinjene Američke Države. Osnovan 1912. godine, najveći je univerzitet u državi Tenesi i član Thurgood Marshall College fonda. TSU je sveobuhvatni urbani univerzitet sa velikim kampusom koja nudi 38 diplomiranih, 24 Master i 7 doktorskih diploma.

KAMPUS

Glavni kampus od 500 hektara ima više od 65 zgrada i nalazi se u rezidencijalnom naselju na John A. Merritt Bulevaru u Nešvilu, Tenesi. Glavni kampus TSU ima najviše hektara bilo kog univerzitetskog kampusa u Nashvilleu. Avon Villiams kampus se nalazi u centru grada, u blizini centra biznisa i vladinog okruga Nashville. TSU nudi studentima smeštaj u kampusu. Postoje studentski domovi i dva kompleksa za stanovanje. U kampusu se nalaze spavaonice Vilson Hall, Vatson Hall, Eppse Hall, Boid Hall, Rudolph Hall, Hale Hall, kao i Ford Complek i Nev Residence Complek, a TSU nudi i  dva kompleksa stanova u kampusu.

AKADEMSKI KVALITET

Univerzitet je akreditovan državni univerzitet sa 38 Bachelor programa osnovnih studija, 24 Master program i doktorskim studijama u sedam oblas), kao i dvogodišnji programa Nursinga: Saradnik u oblasti sestrinstva i stomatološke higijene.

Visoka poslovna škola je akreditovana od strane AACSB-a, Udruženja naprednih kolegijalnih škola Business International ili AACSB International; prvi u Nashvilleu da bi ostvario dvostruku akreditaciju i za dodiplomske i za diplomske programe 1994. godine. Program psihologije je akreditovan od strane Američkog psihološkog udruženja i programa za obrazovanje nastavnika od strane Nacionalnog saveta za akreditaciju obrazovanja nastavnika (NCATE).

College of Engineering je razvio korporativno partnerstvo sa NASA, Raitheon i General Motors i akreditovan je od strane Akreditacionog odbora za inženjerstvo i tehnologiju (ABET) i Nacionalne asocijacije industrijskih tehnologija (NAIT). Koledž zdravstvenih nauka (bivša škola savezničkog zdravlja) uključuje programe kao što su magistri fizičke terapije i prvostupnici zdravstvenih nauka. Program Master of Public Health akreditovan je 2015. godine od strane Savjeta za obrazovanje za javno zdravlje (CEPH).


PROGRAMI STUDIJA

Osnovne studije

Master studije

ŠKOLARINE I STIPENDIJE

Prosečna cena studija je 24000 dolara, ali preko Ino agencije možete dobiti stipendiju 75% pa školarina bude samo 8000 dolara po godini!

SMEŠTAJ I ŽIVOT NA KAMPUSU

TSU ima veliki kampus koji nudi i smeštaj na kampusu u okviru fakulteta, a student mogu da žive i van kampusa. Rezervaciju smeštaja možete izvršiti preko Ino agencije. TSU je pravi veliki američki univerzitet na kome studenti imaju pristup brojnim aktivnostima i studentskim klubovima, muzičkim radionicama, wellnessu, sportskim teretanama i ambulanti.ŽIVOT U NEŠVILU

Nešvil je prestonica kantri muzike Amerike i dom mnogih poznatih zvezda, kao i muzeja koji slavi život pevača Džonija Keša. Broji skoro 700.000 stanovnika i prijatan je studentski grad. Nešvil se nalazi na dva sata leta od Njujorka i low cost karte iznose 50 dolara, te je iz Nešvila lako obići ostatak Amerike. fakultet u americi stipendija

PRIJAVA NA STUDIJE

Application fee iznosi 25 dolara i plaća se direktno školi. Potreba je nostrifikacija dokumenata kroz WES sistem. IELTS rezultat je dovoljan 5, a TOEFL 80. Studenti moraju da imaju i SAT test. Rok za prijavu je 1.jul, a ako studenti žele da studiraju od proleća, rok je 1.decembar. Prijave za studije i smeštaj se šalju iz Ino agencije i usluga slanja se ne naplaćuje.

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584