University of Wisconsin - Eau Claire | Ino edukacija

University of Wisconsin - Eau Claire


Tradicija od 100 godina postojanja i dobro rangiran državni univerzitet. 

University of Wisconsin - Eau Claire je državni liberal arts univerzitet koja je osnovan 1916. Ima ukupan broj upisanih na osnovnim studijama od 9.803 (jesen 2020.), njegovo okruženje je grad, a veličina kampusa je 337 hektara. Koristi akademski kalendar zasnovan na semestru. Na univerzitetu studira više od 200 studenata is 35 zemalja. Univerzitet pripada Diviziji 3, gde je najveći naglasak na akademskom obrazovanju, ali sportske aktivnosti dostupne.

Broj 1 regionalni državni univerzitet u Viskonsinu*

(US News & World Report Ranking)

Rangiranje

  • Top 35% u USA za međunarodne studente - College Factual 2021
  • Top 25% of Best Colleges u USA u odnosu value for money
  • Top 10 regionalnih državnih univerziteta na Midwest već 26 godina - US News & World Report 2021
  • Broj 1 grad po kvalitetu života u malog gradu u Americi

Pravo američko iskustvo

Univerzitet Viskonsin-Eau Claire neguje prostore otkrića u svakoj učionici, rezidencijalnoj sali, bini i terenu. Ovde ćete otkriti nove strasti u više od 200 akademskih programa, pronaći osećaj pripadnosti kroz univerzitetsko stanovanje i životne događaje u kampusu i osetiti se ovlašćenim da transformišete svoju budućnost uz UVEC-ove stipendije i mogućnosti finansijske pomoći.

Odabir daljeg obrazovanja je jedna od najvećih odluka — i investicija — koje možete doneti. Ovde će vaša odluka da unapredite svoje obrazovanje skočiti sa strane. Bićete podstaknuti da pomerate granice i testirate granice. Prepisaćete napisano, postići nezamislivo i izmisliti nezamislivo. Naučićete da kada imamo saosećanja za druge, prihvatimo naše razlike i radimo kao tim, mi smo sila na koju treba računati - sve je moguće.

Lokacija 

Kampus se prostire na obalama reke Čipeva u srcu Eau Clairea, obrazovnog, medicinskog, zabavnog, trgovačkog i kulturnog centra u zapadnom Viskonsinu. Nalazi se na 4-5 sati vožnje ili 30 minuta leta od Čikaga. Eau Clair ima svoj aerodrom. Eau Clair se nalazi u centralnom delu Amerike, pa su i Zapadna i Istočna obala blizu. Nalazi se na sat vremena od Minapolisa, koji je jedan od najvećih centara za šoping u Americi. 

Grad ima oko 65.000 stanovnika i nalazi se 145 kilometara istočno od Mineapolisa-St. Pavle. Eau Claire je stalno rangiran kao jedan od najbezbednijih gradova u Sjedinjenim Državama. Vodič za najbolje fakultete časopisa U.S.Nevs & Vorld Report svrstao je UW-Eau Claire među pet najboljih javnih regionalnih univerziteta na Srednjem zapadu više od jedne decenije. Kiplingerov časopis Personal Finance i The Princeton Review takođe su nazvali UW-Eau Claire jednom od najboljih vrednosti u američkom javnom visokom obrazovanju.

Studije i prakse

UW-Eau Claire pruža specijalizovane usluge međunarodnim studentima. 95% naših međunarodnih studenata prima stipendije. UV-EC nudi intenzivni ESL program, sa putem do diplomskog programa. Program prijatelja domaćina pomaže studentima u njihovim početnim prilagođavanjima UV-Eau Claire i američkoj kulturi, uvodeći nove učenike u zajednicu i doprinoseći njihovom uspehu. U ponudi je veliki broj programa osnovnih studija, sa Major i Minor sistemom. Sve studije imaju državnu akreditaciju. 

Study Abroad program je veoma razvijen, tako da studenti sa UW Eau Claire mogu da biraju da studiraju na drugim univerzitetima u više od 10 zemalja. Što se tiče prakse tokom studija studenti imaju priliku da rade u preko 100 kompanija u lokalnoj zajednici. Eau Claire rade u Nestle kompaniji koja se nalazi blizu univerziteta ili JAM softverskoj kompaniji. 


Školarine i stipendije

Školarine iznosi 17000 dolara po godini, a preko Ino Edukacije moguće je umanjenje od 4-6 hiljada dolara po godini. Za život je potrebno oko 15000 dolara godišnje. Živi se na kampusu. Ovo je veoma povoljna opcija za studije u Americi, a da student živi i studira na kampusu i ima veliki broj izbornih predmeta. Ne postoje sportske stipendije jer je reč o Diviziji 3, ali studenti mogu dobiti stipendiju preko ino Edukacije. 

 Školarina i takse  $ 17621
 Smeštaj i 3 obroka (best meal plan) $ 8555
 Zdravstveno osiguranje  $ 1900
Total $ 28076

Kvalitet studentskog života

Eau Claire je veoma otvoren i liberalan grad, sa velikim brojem kafića i restorana. Univerzitet se nalazi na 15 minuta od centra grada te studenti nisu izolovani, već su u sastavnom delu studentske zajednice. Javni prevoz po gradu je besplatan za UW Eau Claire studente, a mnogi studenti voze i bicikl. Vikendom mnogi studenti odlaze na hajking, planinarenje ili biciklizam na više od 100 km staze. Na univerzitetu postoji Rekreativni center gde studenti mogu da iznajme opremu za kampovanje, kajake, pedal board, bicikle itd.' Na kampusu postoji stena za penjanje, kao i časovi zumbe, joke, teretana, biciklizma, bazen, fudbal, klizanje.

Smeštaj

Na kampusu postoji 9 domova, i 3 doma van kampusa. Cena smeštaja sa tri obroka dnevno u menzi je 8555$ po godini i važi za 9 meseci. Od sredine maja do sredine avgusta je raspust, i studenti ili idu kući ili rade prakse po Americi. Cena smeštaja van kampusa u privatnoj režiji iznosi oko 600$ mesečno u proseku, kada delu kuću. 

Studenti mogu da se prijave sa Residence Assistant posao u 2.semestru prve godine. To znači da pomažu i organizuju studentski život u rezidenciji, dočekuju studente i bave se disciplinom i kvalitetom studentskog života. Onda su im smeštaj i hrana besplatni, i dobijaju 400$ mesečno. Takođe, postoje poslovi i u IT odeljenju, upisnom odeljenju, u bioskopu i drugim delovima kampusa. 

Prijava 

Za prijavu nije potreban SAT test, a TOEFL jeste, rezultat minimum 75. Prijave su otvorene do kraja marta. Kontaktirajte nas za prijavu ovde. 

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584