Webster University St Louis Amerika | Ino edukacija

Webster University St Louis Amerika


Studirajte u Misuriju na centralnoj lokaciji globalnog Webster Univerziteta!


O Webster Univerzitetu

Webster University je osnovan 1915. godne na svojoj prvoj lokaciji, upravo u St Louisu, a samo četiri godine kasnije je ugostio svoje prve međunarodne studente. Tokom godina, Webster je otvorio kampuse i u Švajcarskoj, Austriji, Holandiji, Velikoj Britaniji, Gani i Grčkoj u koje se svake godine upiše preko 15 hiljada studenata iz 140 zemalja sveta. Ovo je univerzitet koji je orijentisan na predstavljanje pravog sveta, a ne samo na teoriju iz udžbenika. Već 6 godina za redom je svrstavan kao među najbolje američke univerzitete prema listi časopisa Forbes,  i nalazi se na 17.mestu na US World New Report Midwest, što je ogroman region Amerike.

St Louis i studentski život

St Louis je grad koji se nalazi u državi Misuri u centralnom delu SAD-a i broji oko 2 i po miliona stanovnika. Poznat je po tome što su troškovi života niži nego od američkog standarda, a to je nešto što privlači mnoge kompanije da svoje sedište presele u ovaj grad. Kampus Webster Univerziteta se nalazi na dvadesetak minuta od samog centra grada i uključuje fakultetske zgrade, studentske domove, biblioteku, fitnes centar, teretanu, medija centar, pozorišnu scenu i druga mesta za zabavu i okupljanje. Studenti se često pridružuju nekoj od 60 studentskih organizacija ili udruženja, od kojih se posebno ističe šahovski klub, sve vrste sportova i platforma za studentska pitanja. Webster takođe ima i program orijentacije za sve internacionalne studente, kako bi se što brže i lakše navikli na život u novoj sredini.

Ono što karakteriše Webster je da su zapošljavanje studenata čak 95%, zahvaljujući aktivnom karijernom servisu Univerziteta, praksama koje nudi i aktuelnim programima. 

Studentski smeštaj

Webster je on-campus University, tako da svi studenti žive na kampusu, i smeštaj i menza su obezbeđeni od univerziteta. Kampus je moderan, klasičan američki i veoma bezbedan.

Studentski programi i cene

Webster je veliki univerzitet koji nude preko 100 studentskih programa na svim nivoima.

Godišnja školarina i za osnovne i za master studije iznosi oko 27 hiljada dolara. Webster dodeljuje stipendije na osnovu uspeha kandidata, koji uglavnom procenjuju prema proseku ocena u toku prethodnog školovanja.

Webster promoviše i studentsku mobilnost, te tokom studija moguće je studirati na nekim od kampusa Webster širom sveta, a najpoznatiji je onaj u Beču. 

Uslovi upisa

Za osnovne studije je potrebno položiti neki od dva testa znanja engleskog jezika TOEFL (minimum 80 poena) ili IELTS (minimum 6.0 poena), kao i priložiti uobičajenu dokumentaciju – motivaciono pismo,  CV, pismo preporuke, lična dokumenta i finansijsku garanciju. SAT nije obavezan

Za master studije je potrebno položiti iste ispite, pri čemu TOEFL sa takođe minimum 80 poena, ali IELTS sa 6.5 poena, zajedno sa već pomenutom dokumentacijom.

Rok za prijavu

Za osnovne studije koje počinju krajem avgusta, rok za prijavu je 6. jul.

Za master studije postoji više upisnih rokova u zavisnosti od toga kada želite da započnete svoje studije. Ukoliko ih počinjete krajem avgusta, rok je takođe 6. jul, a ako ih počinjete krajem oktobra, rok je 31. avgust.

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584