Ino agencija na skupu najvećih svetskih predstavnika Univerziteta Cattolica

Ino agencija na skupu najvećih svetskih predstavnika Univerziteta Cattolica

U junu smo imali zadovoljstvo da provedemo 3 dana u Italiji, na skupi agenata Univerziteta Cattolica. Zajedno sa agentima iz još 10 zemalja (Indija, Kolumbija, Norveška, Brazil, Meksiko, Rusija itd) posetili smo kampuse u Milanu i Pjaćenci, i proveli jedan slobodan dan na jezeru Komo.

Cattolica kampus u Pjaćenci, Italija

U kampusu u Milanu obratili su nam se dekani svih fakulteta koji nude programe na engleskom jeziku i objasnili nam da zbog svoje veličine univerziteta, svi programi nude širinu i opšte obrazovanje, pored “core courses” odnosno glavnih kurseva. Stavili su naglasak na biznis okruženje u Milanu, veliki broj međunarodnih kompanija i pozicija za studente i diplomce. Podvukli su i da je  znanje italijanskog veoma važno za dobijanje poslova i praksi.

U poseti jezeru Komo, Ana Marija Marinković (Ino agencija) i Matteo Magnati (Cattolica)

Sutradan, posetili smo Pjaćencu, mali grad u okolini Milana, koji je u centru “food valey” odnosno doline hrane. Univerzitet Cattolica u Pjaćenci ima u svom sastavu poznati Fakultet Poljoprivrede i Industrije Hrane, i mnogi diplomci ovog fakulteta našli su veoma dobre poslove i napravili su uspeške karijere u Italiji, ali i širom sveta.


Ako želite da studirate u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit