IULM Master Class: New Trends in Tourism and Luxury in Italy

IULM Master Class: New Trends in Tourism and Luxury in Italy

Master Class čuvenog Univerziteta IULM iz Milana na temu New Trends in Luxury and Tourism in Italy predstavlja izuzetnu priliku za đake i studente da istraže spoj prestiža i turizma u srcu Italije. 


  • Vreme: Četvrtak 23.11.2023 u 18h 
  • Mesto: Italijanski institut za kulturu, Kneza Miloša 56, Beograd

IULM Master Class je idealna prilika da dobijete uvid u fascinantan svet luksuza i njegovu povezanost sa razvojem turizma, fokusirajući se na italijansko iskustvo i dolazeće trendove. Učesnici će imati priliku da istraže kako se luksuz definiše u kontekstu italijanske kulture i kako on igra ključnu ulogu u turističkom iskustvu posetilaca zemlje. Predavanja će održati profesori Giacomo Pozzi na temu turizma, a profesor Mauro Ferraresi na temu mode i luksuza u Italiji. Uvodno predavanje o univerzitetu IULM održaće gospodine Alberto Zanetti, sa ovog univerziteta. Ceo Master Class biće na engleskom jeziku. Ovaj besplatni Master Class organizuje Ino Edukacija u saradnji sa Univerzitetom IULM iz Milana. Ulaz je besplatan a registracija obavezna.

REGISTRACIJA ZA BESPLATAN ULAZ


IULM Master Class nije samo prilika za sticanje znanja, već i za upoznavanje sa studijskim programima Univerziteta IULM koji se fokusiraju na oblasti luksuza, turizma i menadžmenta događaja. Svi zainteresovani studenti će imati priliku da se upoznaju sa akademskim okruženjem IULM-a, stvarajući tako koristan temelj za dalje obrazovanje i profesionalni razvoj u oblasti luksuza i turizma u Italiji.  

Svi polaznici Master Class-a dobijaju sertifikat.

Predavači na IULM Master Class


Dr. Giacomo Pozzi
Giacomo Pozzi je profesor Kulturne antropologije na Fakultetu umetnosti i turizma univerziteta IULM, gde predaje predmete - New Travel Trends (Master's Degree in Hospitality and Tourism Management), Cultural Anthropology (Bachelor's Degree in Tourism, Management and Culture) and Interculturality, Sustainability and Inclusiveness (Bachelor's Degree in Fashion and Creative Industries). Profesor Pozzi sprovodi etnografska istraživanja u oblastima urbane i savremene antropologije na teme društvene inkluzivnosti i turizma, sa posebnim naglaskom na turizam u Italiji što će biti i njegova glavna tema na Master Classu.


Prof. Mauro Ferraresi
Profesor Mauro Ferraresi  je sociolog i profesor komunikacija i radi kao vanredni profesor na Univerzitetu IULM u Milanu i odgovoran program osnovnih studija na univerzitetu u oblasti Mode i kreativnih industrija.On istražuje društvene, ekonomske i medijske transformacije. Glavna istraživačka interesovanja obuhvataju potrošnju, korporativnu komunikaciju, oglašavanje i medije i autor je nekoliko knjiga - "Le nuove leve del consumo" (Nove dimenzije potrošnje), 2016, gde su neki neologizmi poput "Consumosfera" i "Consumption Mix" korisni za razumevanje sfere potrošnje i komunikacije. "Advertising: Theories and Techniques" (Oglašavanje: Teorije i Tehnike), Carocci, Rim, 2018, u kojoj objašnjava funkciju i razloge postojanja brendova. Njegova najnovija knjiga je "Modamedia, nuovi scenari comunicativi del fashion system" 2023.


Univerzitet IULM je lider u studijama kumunikacija, turizma i luxury mendžamenta

Misijа IULM Univerzitetа je dа obrazuje i stvara profesionalce sposobne dа odgovore na izаzove međunаrodnih tržištа, ti čini već 50 godina. IULM gаrаntuje svojim studentimа duboku kulturnu svest i odlično univerzitetsko obrаzovаnje – mešаvinu teorije i prаkse. Glavni fokus ovog univerziteta su komunikacije, turizam, luxury, marketing i dizajn, i prepoznati su u Italiji kao lideri u svim temama vezanima za komunikacije i marketing. Znanje se usvаjа kroz integrisаni pristup, koji se pokаzаo kаo veomа koristаn za lakši ulazak njihovih studenata u poslovni svet. Takođe. život u Milanu i u Italiji doprinosi da se IULM studenti osećaju prijatno i opušteno, kroz italijanski stil života i tradicionalno dobrim odnosom ka kulturi i stvaralaštvu. Ukoliko vas zanimaju ove teme, IULM je pravi izbor. Nalazi se blizu centra Milana i ima veliki i luksuzan kampus, sa domovima za smeštaj studenata unutar kampusa. Preko Ino Edukacije možete ostvariti i 50% stipendije!