Studije i stipendije u Austriji

Studije i stipendije u Austriji

Osnovne i master studije u Austriji su veoma tražene među studentima koji dolaze iz ex-yu država.

S obzirom da većina studenata ne govori tečno nemački jezik, najtraženiji su programi na engleskom jeziku. Izdvojili smo za vas top 3 univerziteta i stipendije u Austriji.

Najpovoljnije studije u Austriji - University of Applied Sciences Upper Austria

University of Applied Sciences Upper Austria je državni fakultet broj 1 za primenjene umetnosti. Nastava se održava u 4 kampusa: Hagenberg, Linz, Steyr i Wels. Kampus zavisi od izbora programa.

Programi su iz oblasti IT, inženjeringa, biznisa i društvenih nauka na engleskom i nemačkom jeziku. Osnovne studije traju 3 godine, a master studije 2 godine.

Cena studijskih programa je 364 eur za EU studente i 727 eur za NON EU studente po semestru + dodatak za Austrijsku Uniju Studenata. Ukoliko održite dobar uspeh, nakon prvog semestra se non EU studentima vraća 50% školarine, tako da je cena studija jednaka školarini za EU studente.

Studije turizma i hotelijerstva na broj 1 univerzitetu

Univerzitet Modul je odlična opcija za sve studente koje zanimaju studije turizma, hotelijerstva i menadžmenta. Vlasnik je Privredna komora Beča i nalazi se u mirnom delu Beča, na Kahlenberg brdu, odakle se pruža prelep pogled na ceo grad.

Programi su na engleskom jeziku. Osnovne studije traju 3 godine (jedan program 4 godine: Hotel Management and Operations), a master studije traju 2 godine.

Programi su:

  • BBA Hotel Management 
  • BBA Event Management
  • BBA Tourism Management
  • BBA Hotel Management and Operation
  • BSc International Management
  • BSc Interactive Marketing
  • BSc Entrepreneurship and Governance


Cena studija je od 11 000 do 13 000 evra i postoji mogućnost umanjenja školarine od 25% tačnije do 3000 evra.


''Prošlog meseca  je Beč proglašen najboljim gradom  za život, što sam i sama iskusila u poslednjih godinu dana koliko sam već u njemu. Beč je prepun stranaca, tako da se ne osećam strancem. Sve je podređeno studentima, u smislu popusta za gradski saobraćaj, muzeje, restorane, apoteke, organizovanih manifestacija za studente.'' - Tea Manojlović

Studije u Austriji i američka diploma

Univerzitet Webster u Beču je američki privatni univerzitet osnovan 1981. godine. Sistem studija je kreiran po uzoru na američke univerzitete i po diplomiranju dobijate diplomu akreditovanu od strane SAD-a i Austrije.

Studije su na engleskom jeziku i fokus je na oblastima: Biznis, Psihologija, Mediji i komunikacije i Međunarodni odnosi.

Univerzitet je elitan, sa modernim kampusom i najsavremenijom opremom. Pogledajte iskustvo naše savetnice Nine sa posete univerzitetima u Beču.

Cena osnovnih studija je oko 20 000 evra, master studija oko 27 000 evra. Dodeljuje se nekoliko stipendija studentima koji su primljeni na fakultet, na osnovu uspeha i finansijkog stanja.

Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, kontaktirajte nas putem telefona na +381615544199,  putem mejla na office@inoedukacija.com ili putem upita na dnu sajta.