Zašto su Master studije na Cattolici dobra investicija?

Zašto su Master studije na Cattolici dobra investicija?

Sa više od 45000 studenata iz celog sveta, tradicijom od 100 godina, dobrim rangiranjem i povoljnim školarinama, Cattolica je godinama omiljeni univerzitet za studente cele Evrope! Saznajte koji su razlozi za Master studije na Cattolici. 

Cattolica spada u top 150 univerziteta na svetu po zapošljavanju

Univerzitet Cattolica je najveći privatni, neprofitni univerzitet u Evropi, i jedan od najvećih i najpoznatijih univerziteta u Italiji. Iako nosi ime katoličkog univerziteta i funkcioniše kao neprofitna fondacija, na Cattolici studira više od 70 nacionalnosti iz celog sveta. Na QS listi, koja je najpoznatija svetska lista za rangiranje univerziteta, spada u top 150 univerziteta na svetu po zapošljavanju i u top 400 univerziteta po različitim akademskim oblastima. Čak 96.5% diplomaca Cattolica nalazi posao u 12 meseci posle diplomiranja, a 61.8% diplomaca Cattolice nalazi posao u prva tri meseca po diplomiranju. 

Prakse i stažiranja tokom i nakon studija na Cattolici

Cattolica ima više od 100 partnerskih kompanija u Italiji i po svetu. Svake godine karijerni servis Cattolice organizuje dva sajma praksi i zapošljavanja, gde studenti mogu razgovarati sa različitim firmama. Ono što puno doprinosi pronalasku dobre prakse je znanje italijanskog jezika, a neki studenti se odlučuju i za prakse u Srbiji ili nekim drugim zemljama. Dobri studenti često budu preporučeni od strane profesora ili i sami kontaktiraju karijerni servis za pomoć pri pronalasku praksi. Svakako, dosta znači i lična inicijativa, a diplome Cattolice otvara mnoga vrata. Studente koje smo mi slali danas rade u Unicredit banci, Delloitte, Mars chocolate kompaniji, NCR corporate, a neki su osnovali i privatne biznise u kojima trguju sa Italijom. 

Italija je jedan od glavnih trgovinskih partnera Srbije i Crne Gore

Osim što nam je bliska kulturom, Italija je i veliki investitor u Srbiji i jedna od zemalja sa kojima imamo najveću trgovinsku razmenu. U Srbiji posluje više od 1600 italijanskih kompanija, gde mnoge imaju podružnice i u Crnoj Gori. U Italiji diploma Cattolice je veoma prestižna, a isto važi i za italijanske poslodavce u Srbiji. Razumevanje italijanske kulture, privrede, kompleksne trgovine i inovacija je veoma cenjeno kod poslodavaca širom Evrope. Takođe, ono što studenti uvek ističu kao kvalitet Master studija na Cattolici je mogućnost da se posete različite italijanske kompanije i organizacije tokom studija, što je sastavni deo svakog Master programa na Cattolici, u svim kampusima u Italiji. 

Cattolica ima posvećene profesore i predavače iz različitih industrija

Kada intervjušemo naše studente o iskustvu na Cattolici profesori i predavači su nešto što svi uvek istaknu kao sjajnu karakteristiku svojih Master studija. Dok su osnovne studije više zasnovane na teoriji, Master studije na Cattolici uvek imaju i ozbiljan deo praktične nastave, kroz iskustva uspešnih privrednika, bankara, profesionalaca iz kreativnih industrija Milana kao i poznatih scenarista, dizajnera i marketing stručnjaka. U Milanu posluje više od 300 hiljada internacionalnih firmi i Milano je evropski i svetski biznis hab, centar modne, kreativne i bankarske industrije. Samim tim, veliki broj veoma sposobnih i kreativnih ljudi živi i radi u Milanu i okolnim gradovima i oni predstavljaju bitan deo Master programa na Cattolici, jer dolaze da dele svoja iskustva i know-how. 

Master studije na Cattolici su u malim grupama

Bez obzira da li je reč o jednogodišnim ili dvogodišnjim Master studijama, Cattolica uvek ima male grupe koje ne prelaze 30 studenata, a najčešće ih je 20 po programu. Odličan odnos broja studenata i broja profesora garantuje kvalitet nastave i dovoljno pažnje za svakog studenta. Često su naši studenti isticali sjajne odnose sa profesorima Cattolice, jer su na svojim osnovnim studijama bili samo broj u velikom amfiteatru. Na Masteru na Cattolici uspeli su da razviju prisne i lične odnose sa profesorima i predavačima, u stilu MBA studija. 

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen na proslavi 100 godina od osnivanja Cattolice

Odličan odnos visine školarine Master studija na Cattolici i kvaliteta studiranja

Još jedan razlog zašto je Cattolica toliko popularna na našim prostorima, je i školarina, tj. veoma dobar odnos cena-kvalitet. Cena po godini za dvogodišnje Master studije je 6050 EUR po godini preko Ino Edukacije, a studenti mogu da apliciraju i za regionalne i nacionalne stipendije za troškove života. S obzirom na male grupe i visok kvalitet nastave, ovo je veoma povoljna školarina. Jednogodišnji Master programi imaju raspon školarina od 7500 EUR do 13000 EUR, zavisno od programa, što je i dalje povoljnije od mnogih drugih univerziteta, a i dalje uključuje visok kvalitet studija i studentskih usluga. Za jednogodišnje studije moguće je prijaviti se za nacionalne stipendije. 

Besplatne prijave preko Ino Edukacije

Rok za prijavu traje do kraja maja, a prijave preko Ino Edukacije su besplatne i ne plaća se application fee od 75 EUR. Zakažite svoje besplatne konsultacije ovde.